Is jouw hoofdkussen aan vervanging toe?

Merk je dat jouw hoofdkussen niet meer zo lekker ligt? Word je ‘s ochtends wakker met nekpijn en lig je ’s nachts veel te draaien? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw hoofdkussen. Een goed kussen is essentieel voor een goede nachtrust. Je ruggenwervel moet tijdens je slaap in een natuurlijke houding kunnen  liggen, zodat je spieren kunnen ontspannen. Een goed matras en een goed kussen zorgen ervoor dat jouw lichaam tot rust kan komen. Maar hoe vind je nu het juiste hoofdkussen? Er zijn meerdere factoren van belang wanneer je op zoek bent naar een nieuw kussen. Zo is de prijs, de vorm en het materiaal van belang bij het vinden van jouw perfecte hoofdkussen.

Waar ga jij op zoek naar een hoofdkussen?

Wanneer jij op zoek bent naar een nieuw hoofdkussen, is er erg veel keuze. Zo kan je bij een beddenwinkel terecht voor een uitgebreid aanbod kussens. Het voordeel van een beddenspecialist, is dat je de kussens direct uit kunt proberen. Zo weet je direct of een kussen wel lekker ligt. Dit in tegenstelling tot een kussen bestellen bij een webshop. Wellicht heeft een kussen wel goede reviews, maar of je het zelf wel lekker vind liggen is niet altijd gegarandeerd. Een goed kussen kiezen is namelijk erg persoonlijk. Wanneer je bij een specialist langsgaat, kunnen medewerkers jou ook adviseren. Zij hebben er verstand van en kunnen gerichte vragen stellen zodat jij slaagt voor een nieuw kussen.

In welke prijsklasse zoek je een nieuw kussen?

Waar moet je precies op letten wanneer je een nieuw kussen gaat aanschaffen? Ten eerste is natuurlijk het budget van belang. Zo heb je in iedere prijsklasse wel een hoofdkussen gevonden. Aangezien je er veel gebruik van zult maken, is het wel aan te raden in een goed kussen te investeren. Je denkt misschien dat je bespaart wanneer je voor een goedkoop hoofdkussen kiest, maar dit kan je goede slaap kosten. Dit is een prijs die je waarschijnlijk liever niet wilt betalen. Het betekent ook niet automatisch dat je voor het duurste exemplaar moet gaan, want duurder is niet altijd beter. Door meerdere kussens te proberen in prijsklassen die jij kunt veroorloven, vind je gemakkelijk het juiste kussen.

Wat is van belang bij de zoektocht naar een nieuw hoofdkussen?

Wanneer je jouw ideale kussen wilt vinden, is jouw slaaphouding ook van belang op deze keuze. Lig je vooral op je zij of op je rug? Maar liefst 80% van de Nederlanders slaapt voornamelijk op de zij. Daarnaast draaien we ons gemiddeld wel 40 keer om in onze slaap. Zo wisselen we dus regelmatig van slaaphouding. Hierdoor is het erg belangrijk dat een kussen zich vormt naar onze houding, die constant verandert. Memory foam kussens passen zich gemakkelijk aan naar jouw slaaphouding. Dit materiaal is erg gevoelig voor temperatuursveranderingen, waardoor de warmte van jouw gezicht zorgt dat het hoofdkussen zich vormt naar jouw houding. Ook donskussen zijn nog steeds erg populair. Deze voelen zacht aan en zorgen dat de natuurlijke houding van je lichaam goed ondersteund wordt.