Een op hoogte verstelbaar bed kopen

Wanneer u zorg op bed nodig heeft, is een goed bed natuurlijk erg belangrijk. Denk daarbij ook eens aan een hoog laag bed. Dat is niet alleen voor uzelf prettig, maar ook voor uw verzorger. Omdat het bed in hoogte verstelbaar is, kunt u eenvoudig in en uit het bed stappen. Tevens is het voor uw verzorger prettig dat het bed op werkhoogte gezet kan worden. Blessures aan de rug bijvoorbeeld worden zo voorkomen.

Compleet hoog laag bed

Een hoog laag bed is een bed dat verstelbaar is in hoogte. Het bed kan zowel in zijn geheel naar boven of beneden geplaatst worden, maar bij veel bedden is het ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen de rug of alleen het voeteneind te verstellen. Dat maakt het makkelijk als u bijvoorbeeld op bed uw eten nuttigt. Een bijbehorend nachtkastje is dan helemaal ideaal. De nachtkasten die bij het hoog laag bed horen, zijn verrijdbaar en er is een uittrekbaar dienblad aanwezig. Daarop kan u makkelijk uw bord eten en glas drinken kwijt. Een hoog laag bed is veelal ook voorzien van een bed hek. Wanneer een patiënt erg beweeglijk is gedurende zijn slaap biedt dit natuurlijk een uitkomst. Een bijbehorend zorgmatras is daarnaast ook een vereiste bij dit bed. Het soepele matras is makkelijk mee te verstellen en ligt uiteraard heerlijk.

De voordelen van een hoog laag bed

Een hoog laag bed biedt veel voordelen ten opzichte van een normaal bed:

  • de verzorger kan het bed naar zijn gewenste hoogte brengen om u te verzorgen zonder dat hij daarbij zelf blessures of rugklachten oploopt
  • het in en uit bed stappen wordt makkelijker, wanneer u het bed naar de gewenste hoogte kunt brengen
  • het bed opmaken kan op een door u gewenste hoogte en u hoeft dus niet te bukken
  • je kunt makkelijk onder het bed door stofzuigen wanneer u het bed hoger zet

Hoog laag bedden nieuw of tweedehands aanschaffen?

Wanneer de zorg op bed tijdelijk is, kunt u ervoor kiezen om een tweedehands hoog laag bed te kopen. In dat geval bent u bij Thuiszorgbed Voordeel. Met een groot assortiment aan hoog laag bedden is er altijd wel een geschikt bed aanwezig voor u. De prijs van een tweedehands bed is uiteraard een stuk aantrekkelijker dan de nieuwe hoog laag bedden. Net als de nieuwe bedden voldoen de tweedehands hoog laag bedden ook aan alle technische eisen.