De slaapkamer; geef ruimte aan rust

Slapen is voor de meeste mensen een ontspannen werkwoord. Een lange nachtrust of een kort dutje, je rust uit waardoor je de energie opdoet om de rest van de dag actief in het leven te staan. Goed slapen heeft een positief effect op je lichamelijke en mentale gezondheid. Het is dus de moeite waard om aandacht te besteden aan de inrichting van die kamer in je huis waar slapen en rusten prioriteit heeft; de slaapkamer.

Basis van een ontspannen slaapkamer

Een goed bed is een must, kastruimte mag. Eventueel een stoel of tafeltje, daarmee is de inrichting van je slaapruimte al bijna compleet.

Laat natuurlijk daglicht binnenstromen. Lichte, transparante gordijnen filteren en geven de kamer een mooi diffuus licht. De meeste mensen slapen beter in het donker, combineer lichte gordijnen met verduisterende zonwering of luiken voor de ramen. Kies verlichting met dimmer, zodat je de belichting kunt aanpassen aan het moment.

3d render of white bedroom

Een harmonieus kleurenpalet geeft de ruimte een ongedwongen sfeer, waar je je makkelijk ontspant. Zachte vloerbedekking is comfortabel en dempt het geluid, wat in een slaapkamer heel aangenaam is. Canvas schilderijen zijn een mooie en functionele oplossing om geluiden te verminderen.

De persoonlijke slaapkamer

Bedroom interior for modern home and hotel bedroom

Je slaapt alleen of samen met je partner. De slaapkamer is een van de meest persoonlijke plekken in huis waar de hectiek van de dag plaats maakt voor een ontspannen intimiteit, alleen of samen.

Ontspannen in slaap vallen en uitgerust wakker worden, kan alleen in een kamer die zelf ook rust uitstraalt. Houd de inrichting van de kamer eenvoudig, functioneel en opgeruimd.

Geef ruimte aan enkele accessoires, een schilderij, kunstwerk of groene plant die de persoonlijke, intieme sfeer onderstrepen en versterken. Kies gerust voor items van een royaal formaat, als het jouw persoonlijke keuze is zal de grootte niet storend zijn.

TIP 1:
Vind je het lastig om een passend schilderij te kiezen? Doe dan deze leuke online test:
Welk schilderij past bij mij? En ontdek je persoonlijke woonstijl en passende schilderijen.

Mannelijke en vrouwelijke elementen in de slaapkamer

De slaapkamer is een van de plekken in huis waar partners tijd en ruimte met elkaar delen. De slaapkamer zal rust en eenheid uitstralen als ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ invloeden in balans zijn.

Functioneel en comfortabel zijn meer ‘mannelijke’ elementen, decoratief en divers zijn de ‘vrouwelijke’ toevoegingen.

Kies bijvoorbeeld voor een functionele dichte kastenwand en gebruik een muur voor een schilderij van groot formaat met vloeiende lijnen en zachte kleuren. Kies stoere materialen als ruw hout en metaal voor de vloer en het meubilair en voeg zachte, natuurlijke items toe – een schilderij met een poëtische afbeelding, een groene plant, enkele kussens en een wollen plaid. De sfeer van de slaapkamer zal in kracht en intimiteit toenemen om, samen of alleen, uit te rusten en nieuwe energie op te doen.

kunstvoorjou3.0

TIP 2:
Bij Kunstvoorjou.nl kun je in 3 eenvoudige stappen een foto van je slaapkamer uploaden en daarin een schilderij uit de collectie plaatsen. Zo krijg je een goed beeld of het gekozen schilderij tot z’n recht komt in jouw slaapkamer.

 

Thera van Assen
Kunstvoorjou.nl

One thought on “De slaapkamer; geef ruimte aan rust

  1. Ik heb zelfs niet echt de behoefte gehad aan een schilderij in de slaapkamer, maar mijn partner wel. Ik weet ongeveer wat die leuk vindt, dus kan ik wel wat met de test.
    Juiste moment kom ik langs dit blog. Top!

Comments are closed.