Retrobehang als originele muurdecoratie

Retrobehang is dé manier om je interieur een vleugje originaliteit en authenticiteit mee te geven. Ontdek hier meer over retrobehang in samen samenwerking met http://www.behangpapier-info.nl/

Opkomst van retrobehang

De populariteit van retrobehang kunnen we verklaren door de algemene trend van vintage. Vintage is al sinds een aantal jaren terug populair. Retrobehang past perfect in deze trend. Mensen waarderen terug de patronen en kleuren van de jaren ’60 en ’70.

Waar vind je retrobehang?

Vintage behangpapier vind je op rommelmarkten, 2ehandssites en op online veilingen. Daarnaast kan je ook terecht op heel wat retrobeurzen of vintage markten. Er zijn de laatste tijd zelfs heel wat merken die oude patronen van veertig jaar geleden terug printen op modern behangpapier. Die vind je vooral terug op internet.

Hoe retrobehang toepassen in je interieur?

Heel wat retrobehang bestaat vaak uit drukke patronen en bonte kleuren. Daarom raden we je ook aan om het niet overal te plaatsen. Kies liever voor één accentmuur. Die muur wordt dan het centrale aandachtspunt van de woonkamer. Ben je vaak zenuwachtig en kan je daardoor moeilijk inslapen? Dan raden we ook niet aan het om in de slaapkamer aan te brengen. De drukke patronen zijn misschien niet bevorderlijk om echt tot rust te komen. Het is altijd heel leuk om het in je woonkamer aan te brengen. Een energieke woonkamer voor het entertainen van je gasten is het ideale uitgangspunt voor vintage behang.

Voorbeeld retrobehang

Hoe breng je behang aan?

Behangen is niet zo heel moeilijk, mits je een beetje handig bent. Het makkelijkste papier om aan te brengen is allicht vliesbehang. Heb je nog nooit behangen? Kies er dan steevast voor. Dit behang op basis van een soort renovatievlies zorgt ervoor dat je geen behangtafel meer nodig hebt.

Extra: retro-interieur

Kan je niet genoeg krijgen van retro en wil je meer dan enkel behang? Stem dan je hele interieur af op de retrotrend. Door het grote aanbod aan vintagespullen, kan je makkelijk meubels, interieuraccessoires en zoveel meer verkrijgen in retrostijl. Overdrijf echter niet. Hou het beperkt en richt je op één centraal stuk per kamer. Want zoals bij de meeste zaken, geldt ook hier: overdaad schaadt.

Meer inspiratie voor muurdecoratie vind je op www.interieurdesigner.be/interieurtips/muurdecoratie

One thought on “Retrobehang als originele muurdecoratie

  1. Bedankt voor deze posting awesome artikel. Ik ben een lange tijd lezer, maar ik heb nog nooit gedwongen om een reactie achterlaten. Ik geabonneerd op uw blog en deelde dit
    op mijn Facebook. Nogmaals bedankt voor een geweldige post!

Comments are closed.