Boxspring toppers kiezen

boxspring topper

Matrassen zijn er in verschillende maten en soorten. Een matrastopper is in principe een dunne matras die op uw matras wordt geplaatst. Dit zorgt niet alleen voor extra comfort (een opwaardering van uw matras), maar zorgt tevens voor een betere gewichtsindeling, meer stevigheid en wanneer u twee onderliggende 1-persoonsmatrassen heeft biedt het een oplossing voor die ooohhh-zo vervelende naad waar u in komt te liggen. (Geld overigens niet voor een boxspring)

Welke mogelijkheden van boxspring toppers zijn er?

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Donzen toppers
  • Latex toppers
  • Fiber toppers
  • Traagschuim toppers
  • Koudschuim toppers
  • Wollen toppers

Nu heeft u waarschijnlijk nog geen idee welke topper nou geschikt is voor uw boxspring. Daarom leggen wij graag even voor u uit wat de positieve en negatieve aspecten zijn van iedere topper.

Een Donzen topper

Een donzen topper is een ideale keuze indien u over een harde matras beschikt. De donzen topper zorgt voor een verzachtend effect. Teven zijn warmteproblemen geen probleem. Een nadeel is echter dat de ventilatie kan verminderen en dat de toppers vaak niet voorzien zijn van losse tijk, waardoor deze niet gewassen kunnen worden. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn.

Een Latex topper

Een latex topper geeft net als de donzen topper een zachte ondersteuning. Het verlicht voornamelijk wanneer u vaker last heeft van pijn. Toch vinden veel eigenaren van een latex topper dat deze nog iets te hard is, tevens is de ventilatie slechter en zijn deze latex toppers een stukje duurder.

Een Fiber topper

Een fiber topper is niet alleen zeer voordelig, maar ook zeer soepel en licht. Net zoals de overige toppers zorgt deze topper voor het verzachten van je harde matras. Een nadeel volgens sommige gebruikers is dat deze topper vaak te dun is en dat je de topper vaker dient te schudden en op te kloppen.

Een Traagschuim topper

Een traagschuim topper is 1 van de bekendste toppers en staan vooral bekend om hoe comfortabel ze zijn. Het is echter wel opletten welke traagschuim topper u kiest, aangezien de kwaliteit per traagschuim topper nogal kan verschillen. Traagschuim toppers ventileren net zoals de overige toppers minder goed, waardoor het voor extra warmte kan zorgen tijdens warme dagen.

Een koudschuim topper

De koudschuim toppers daarentegen ventileren zeer goed en blijven lekker koel, ze gaan vaak langer mee en bieden een goede ondersteuning. Het nadeel is dat een koudschuim topper de matras iets harder kan maken. Soms is dit voordelig en voor sommige mensen is dit juist nadelig.

De Wollen topper

Zorgt dat u koel blijft tijdens de zomer. Veelal duurzaam en gaat langer mee. Het nadelige effect van deze toppers is dat ze nogal een apart geurtje kunnen meegeven en tevens kunnen ze vaak niet gewassen worden.

De bovenstaande informatie is verkregen via : http://www.matras.info/matrastoppers.php