Wat zijn de voordelen van een sauna in de slaapkamer?

Sauna in slaapkamer

De sauna is tegenwoordig enorm populair. In tijden van drukte en stress als deze maken we er maar wat graag gebruik van om even helemaal te ontspannen. Daarom besluiten steeds meer mensen om een sauna in het huis te plaatsen, zodat je op ieder gewenst moment lekker tot rust kunt komen. Maar waar plaats je een sauna eigenlijk? De slaapkamer blijkt een populaire plek.

De sauna is een enorme slaap opwekker. Uit onderzoek blijkt dat de sauna zorgt voor een diepere slaap door het vrijkomen van endorfines. Sauna’s en slaapkamers zijn dus een goede combinatie. Je kunt na het ontspannen direct lekker naar bed. Mits je je even goed hebt afgekoeld. Wel is het belangrijk dat de sauna kan worden aangesloten op het ventilatiekanaal, zodat alle warme lucht weg kan. Ook heeft de slaapkamer een minimale hoogte nodig van 2 meter. Een sauna van 1,90 kan er dan probleemloos geïnstalleerd worden. Moet de sauna onder een schuin dak komen te staan, dan zijn er ook maatwerkmodellen verkrijgbaar.

Plaatsen van een Sauna

Je kunt de sauna heel eenvoudig zelf plaatsen. Ze worden geleverd met een duidelijke, nauwkeurige opbouwinstructie, waarmee je de sauna in een mum van tijd hebt staan. Zorg er wel voor je de sauna plaatst op een vlakke, stabiele ondergrond. Laat ook altijd wat ruimte over tussen de muren en de saunawanden en houd rekening met de richting waarin de deur opent. Kleine sauna’s kunnen gewoon worden aangesloten op het lichtnet. Heb je een groter model, dan zal je eventueel een krachtstroomaansluiting nodig moeten hebben.

One thought on “Wat zijn de voordelen van een sauna in de slaapkamer?

Comments are closed.