De beste tips bij verhuizing

Verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen moet er veel gebeuren. Hierbij komen leuke maar ook minder leuke dingen kijken. In de meeste gevallen is het fijn om uw nieuwe stulpje te betreden, maar het opruimen en achterlaten van de oude huis is geen leuke klus. Om de minder leuke dingen iets minder zwaar te laten wegen hebben we een aantal aanraders bij het verhuizen.

Praktische spullen

De eerste weken in uw nieuwe huis zijn meestal aardig chaotisch. Het huis is een rommel, overal staan verhuisdozen en er moet ook nog aardig wat verbouwd worden. Het is hierom handig een aantal praktische spullen bij de hand te houden. Denk hierbij aan spullen voor persoonlijke verzorging. Een tip is om een koffer te pakken met spullen die u zou meenemen bij een weekendje weg.

Indeling tijdens het verhuizen

Bepaal van te voren waar u de meeste spullen wilt plaatsen. De indeling kan altijd nog veranderen maar het is fijn om de mogelijke verhuizers te kunnen aanwijzen waar ze uw banken etc. kunnen plaatsen. Zo hoeft u zelf de zware meubels niet meer op hun plek te zetten.

Focusverdeling

Verdeel uw focus op tactische wijze. Ga niet van de ene doos met spullen naar de volgende om te zoeken naar bepaalde spullen, maar pak kamer na kamer compleet uit. Dit is ook fijn omdat u een alvast uitgepakte kamer kunt opzoeken wanneer u er even doorheen zit.

Labelen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen meegeven. Het gebeurd nog te vaak dat mensen vergeten hun verhuisdozen te labelen. Wanneer er op elke doos een label zit waarop staat wat er in de doos zit wordt het uitpakken stukken gemakkelijker.

Vraag om hulp

Bij de meeste verhuizingen is hulp een noodzakelijk kwaad. Veel mensen durven hun familie en vrienden niet belasten met hun eigen verhuizing. Toch is het fijn over een helpende hand te beschikken en wie weet vinden je vrienden het wel geweldig te kunnen helpen bij de keuzes die je nog moet gaan maken.