Tips, ideeën en advies voor het kiezen van de juiste spiegel in de slaapkamer

In de slaapkamer; wat is er allemaal mogelijk met spiegels en hoe kies je de perfecte spiegel? Een spiegel kopen doe je maar een paar keer in je leven, tenminste een spiegel van hoge kwaliteit gaat zeker een leven lang mee, het is dus belangrijk de juiste spiegel te kiezen. Barokspiegel.com geeft u tips, ideeën en advies. Creëer meer sfeer, licht of ruimte, of kies gewoon voor een praktische spiegel in uw slaapkamer.

Welk formaat spiegel kies je in de slaapkamer

Bedenk allereerst welk effect u wilt bereiken met een spiegel. Heeft u bijvoorbeeld een kleine of donkere slaapkamer? Kies dan voor een grote spiegel, de spiegel zal u optisch meer licht en ruimte geven.Het effect van spiegelglas is namelijk dat het daglicht geabsorbeerd wordt en daarna het licht weer in de ruimte terug wordt weerkaatst, daarom zal een grote spiegel meer licht geven.

Meer ruimte krijg je natuurlijk niet echt, maar optisch wel. De grote spiegel zorgt ervoor dat de kamer optisch veel groter lijkt, breder is of meer diepte heeft. Als je de spiegel recht tegenover een raam plaatst zal het effect nog groter zijn omdat de spiegel ook nog een soort raam effect krijgt omdat je via het spiegelbeeld ook naar buiten kijkt.

Grote spiegel gouden lijst naast het bed in slaapkamer tegenover raam raameffect

Heeft u al een slaapkamer met heel veel daglicht dan hoeft de spiegel niet zo groot te zijn maar kiezen we voor het praktische en decoratieve effect. Een spiegel met een mooie lijst is dan een pre zodat de spiegel wel de juiste status krijgt in de slaapkamer.

Wanneer kies je voor een passpiegel

Heeft u niet de luxe van een aparte kleedkamer of dressing? En staat uw kledingkast ook in de slaapkamer? Dan is er vaak weinig ruimte over voor een spiegel.
In dit geval is het handig te kiezen voor een passpiegel, lang en smal. Er is altijd wel een klein stukje muur over waar de passpiegel kan hangen, dit kan zijn naast de kledingkast. Een smal stukje muur van 50 cm kan al genoeg zijn. Handig met het aankleden en leuk voor de decoratie van de slaapkamer.
Slaapkamer vakantiewoning met passpiegel

Welke kleur spiegellijst

Dan is er ook nog een enorme keuze in kleuren van de spiegellijst, kiest u voor mat zwart of hoogglans zwart,  helder zilver, gewoon zilver of antiekzilver? De kleur is ook een belangrijk dingetje dus onderstaand een aantal tips. Het is belangrijk een spiegellijst te kiezen met een kleur die bij het interieur van de slaapkamer past. Heeft uw slaapkamer neutrale kleuren? Kies dan voor zilver of antiekzilver.

  • Heeft de slaapkamer zwarte accenten? Dan kunt u kiezen voor een spiegel met een zwarte spiegellijst.

Grote zwarte spiegel hoogglans barok op grond in slaapkamer (2)

  • Heeft de slaapkamer accenten van rvs kies dan voor de kleur helder zilver.

Ovale design spiegel helder zilver in slaapkamer

  • Bij warme tinten bijvoorbeeld in een vloerkleed of de gordijnen zal de keuze logisch zijn voor een spiegel met een gouden lijst.

Grote spiegel boven bed in slaapkamer

  • In een zwart wit slaapkamer kies je voor zilver, zwart of wit.

Witte barok spiegel in slaapkamer

Hoe je de spiegel wilt decoreren is erg persoonlijk, de één wil de spiegel graag ophangen en de ander kiest ervoor om de spiegel nonchalant neer te zetten op de grond. Bedenk goed welke stijl, kleur én formaat spiegel bij u past. Bekijk ook de inspiratie pagina voor een spiegel in de slaapkamer.