Verduisterende vouwgordijnen en gordijnen

Vouwgordijnen

Voor slaapkamers zijn er veel opties qua raamdecoratie. Alle soorten hebben hun voor- en nadelen. Niet alle soorten zijn verduisterend genoeg voor slaapkamergebruik. Zo laten jaloezieën te veel licht door en hebben bijvoorbeeld rolgordijnen een grote spleet aan de zijkanten. Langs deze zijkanten komt dan nog veel licht de kamer binnen. Gordijnen zijn altijd goed, deze kunt u laten maken met een verduisterende voering. Deze voering is dan ook echt lichtdicht. Door de gordijnen aan een rail te hangen sluiten deze mooi het plafond af. U kunt een rail laten buigen om de ramen zodat ook de zijkanten mooi afgesloten zijn. De rail wordt dan in een u-vorm gebogen tegen de muur. Op deze manier heeft u de allerbeste verduistering voor slaapkamers. U kunt de gordijnen in alle kleuren bestellen die passend zijn in uw interieur. Ook de verduisterende voering kunt u in meerdere kleuren bestellen en deze voering is dan van buitenaf zichtbaar. Verduisterende vouwgordijnen en gordijnen kunt u in ieder type interieur toepassen.

Verduisterende vouwgordijnen:

Naast de verduisterende gordijnen zijn ook verduisterende vouwgordijnen een goede oplossing. Vouwgordijnen passen strakker in het kozijn dan bijvoorbeeld rolgordijnen. Hierdoor is de spleet aan de zijkanten een stuk minder en daardoor de verduistering weer een stuk beter. Ook de vouwgordijnen kunt u in verschillende kleuren en afwerkingen kiezen. Bijna alle gordijnstoffen kunt u gebruiken om vouwgordijnen van te maken. Stel dat u een slaapkamer heeft met verschillende soorten ramen. Dan kunt u ook kiezen om zowel gordijnen als vouwgordijnen te nemen van dezelfde stof. Wel zo mooi omdat het dan een geheel wordt. De vouwgordijnen kunt u ook nog samenstellen zoals u dat wenst, met de baleinen aan de voor- of achterzijde.

Hetgeen tegenwoordig veel wordt toegepast is om te kiezen voor 1 soort en kleur stof. Zo kunt u op alle slaapkamers dezelfde stof voor vouwgordijnen en gordijnen toepassen. Deze kiest u dan met een verduisterende voering. En u kunt dan in de rest van het huis dezelfde stof gebruiken maar dan zonder voering. Zo komt de stijl waar u van houdt mooi terug in alle verschillende ruimtes. Kies dan een gordijnstof die past bij de houten vloer in het interieur. Wilt u het echt luxe doen, dan kiest u voor verduisterende elektrische vouwgordijnen.