Toegankelijkheid van de slaapkamer

De slaapkamer, de ruimte waar we de meeste tijd doorbrengen

Waarschijnlijk zullen we er niet direct bij stilstaan. Maar van alle kamers in de woning is de slaapkamer is waarschijnlijk de plaats waar we de meeste tijd doorbrengen. Een mens slaapt normaal gesproken gemiddeld zo’n 6 tot 8 uur per dag.

Toegankelijkheid van de slaapkamer

Wanneer we lichamelijk goed in orde zijn wordt er vaak nog niet direct nagedacht over de toegankelijkheid van de slaapkamer en de aanliggende ruimtes. Maar zodra de eerste gebreken komen en we misschien iets minder mobiel worden dan komt het besef dat de toegankelijkheid van de slaapkamer toch wel heel belangrijk is.

Kleine drempel, groot obstakel

Een drempel van 2 cm kan al een heel obstakel vormen wanneer we gebruik moeten maken van een rollator of rolstoel. Overdag is dit probleem misschien nog niet het allergrootste, immers dan is de kans groter dat er iemand in de buurt is die ons kan helpen om over de drempel komen. Maar wat als we ineens ’s nachts uit bed moeten om naar het toilet te gaan? De partner ligt te slapen en die willen we niet wakker maken, dus al strompelend en stuntelend komen we uit het bed om naar het toilet te gaan.

Aanschaf van een drempelhulp, zorg dat je het niet te laat doet

En dan gaat het mis, daar liggen we te spartelen op de grond. Hadden we nu maar eerder een drempelhulp aangeschaft. Een drempelhulp? Ja, een drempelhulp zorgt ervoor dat hoogteverschillen met de grond gelijk worden gemaakt. Door een drempelhulp voor de drempel te leggen kunnen we ervoor zorgen dat een ruimte toegankelijk wordt gemaakt. Wij van drempelhulpen.com helpen u graag bij de aanschaf van uw drempelhulp. Samen zorgen we ervoor dat uw slaapkamer, of andere ruimtes, toegankelijk worden gemaakt.