Welterusten

Je zult wel moe zijn, na zo’n actieve dag. Tenzij je juist niet veel hebt gedaan, dan ben je vast wel afgepeigerd van het rondhangen.

En nee, dat is geen kritiek, iedereen verdient wel eens een rustdag. Kijk bijvoorbeeld eens naar katten, die doen de hele dag niks anders dan eten, wassen, eventueel wat spelen en voornamelijk slapen. Daar word je gewoon een beetje lui van en dat mag af en toe best. Geen probleem. Wij oordelen niet.

Maar we merken wel dat de focus onder mensen tegenwoordig wat omlaag gaat. Waarom? Omdat smartphones en het aanbod van streamingdiensten nou eenmaal te interessant is om naast je neer te leggen. En gezelligheid koesteren we, zeker nu we elkaar weer wat meer mogen zien sinds de strengste maatregelen omtrent het coronavirus zijn komen te vervallen. Snacks en drinken? Onmogelijk om te weerstaan, ook al kruipen we over een half uurtje al onder de wol.

Dat moet anders. Al deze dingen zorgen ervoor dat we een slaaptekort krijgen, ook al gaan we tijdig naar bed. Magen beginnen te rommelen van nog niet verteerd voedsel en beeldschermen doen niks anders dan schreeuwen naar je brein dat het vooral wakker moet blijven.

Bovendien mag je ook best wat eisen stellen aan je matras en kussen. Deze moeten absoluut voldoen aan de minimale eisen en behoeften van je lichaam. Niet te hard, niet te zacht en in staat om je ruggengraat en nek in balans te houden. Ben je fysiek evenwichtig, dan ben je dat mentaal ook. En andersom. Persoonlijke kopzorgen en ander drama niet meegerekend, dat staan wij buiten.

Maar in wat voor bed wil jij nou gaan slapen?

Een top bed

Uiteraard, maar dit bedoelen we dan ook letterlijk. Waarom zou je een eenpersoonsbed nou direct op de grond zetten? Zonder ruimte ertussen? Met een hoogslaper heb je immers een heel oppervlak over om een bureau neer te zetten, een bank, een speelhoek voor je koters of een mini lounge. Zelfs een minibar! Maar daar moet je dan wel steeds je bed voor uit.

Tussen twee kwaden

Enkel is niet ruim genoeg, dubbel is te groot. De meeste twijfelaars kiezen dan ook uiteindelijk voor een twijfelaar. Deze zit qua formaat precies tussen een één- en tweepersoonsbed in!

Denken aan je gasten

Die moeten ook een plek hebben om te slapen. Mocht je dus iemand over de vloer hebben maar niet veel plek hebben voor een logeerbed, dan kun je van de nood een deugd maken. Een slaapbank in je woonkamer! Die klap je uit wanneer het een bed moet zijn en in zodra je samen gezellig een avondje wilt doorzakken. Maar wel op tijd slapen, hè?!