Slaapt u onrustig? Verplaats dingen voor een beter nachtrust!

nachtrust

Een goede nachtrust is een van de meest belangrijke dingen die we op een dag doen. Het zorgt dat we goed kunnen functioneren en kunnen doen wat we willen doen op een dag. Maar dat begint in de slaapkamer. Hier een aantal dingen die je kunt doen om jouw slaapkamer een waar oord aan rust en kalmte te maken. Slaapkamer voor andere reden aanpassen? Bekijk hier onze andere Slaapkamer tips.

Vuile was zorgt voor ruis!

Aangezien je je waarschijnlijk vaak in je slaapkamer omkleed is het goed mogelijk dat je daar ook, wellicht tijdelijk, jouw kleding laat. Bijvoorbeeld door het over een stoel te hangen of in een wasmand te stoppen. Dit kun je beter verplaatsen naar de badkamer, waar het eigenlijk thuishoort. Het zorgt in de slaapkamer alleen maar voor ruis die je het liefst niet hebt.

Voorkom drukte! Verplaats jouw films, boeken & spellen

Een boekenkast of plank vol met kleurrijke, drukke kaften kan voor een gezellig en aardig beeld zorgen, maar het zorgt ook voor een drukke ruimte die niet overeenkomt met de functie van de slaapkamer. Deze zal zich meer thuis voelen in een woonkamer of kantoor. Daar kun je hem zo druk en kleurrijk mogelijk maken als je wilt en komt hij meer tot zijn recht.

Een televisie en telefoon vermijden in de slaapkamer

Beeldschermen zijn voor de slaapkamer een echte no-go. Het felle blauwe licht wat geproduceerd wordt laat jouw lichaam denken dat het een raam naar buiten is en dat de zon nog schijnt. Dan blijft ie gewoon in de actieve modus.

Voor vele is een telefoon naast bed heilig, maar uiteindelijk leidt dit alleen maar af. Je zult merken dat als je hem gewoon op de keukentafel laat liggen, of waar je anders veel komt, je een stuk geruster in bed zult liggen. Je wordt niet meer aangemoedigd om er toch even op te kijken. Als je de wekkerfunctie veel gebruikt, is het aan te raden om een (goedkope) wekker te kopen, deze heeft dezelfde functie zonder veel van de nadelen.