3 redenen om zonnepanelen te nemen voor je woning!

zonnepanelen (2)

Daken vol met zonnepanelen zie je tegenwoordig steeds vaker in het straatbeeld voorkomen. De populariteit van zonne energie is geheel begrijpelijk, het heeft bijna geen nadelen. Het enige “nadeel” is dat sommige mensen het niet mooi vinden voor om het dak, maar daar verschillen de meningen over. Ook is het een kwestie van wennen aan een nieuw straatbeeld. Wij van Schuler, voor zonnepanelen in Limburg en omgeving, geven in dit artikel 3 redenen om te kiezen voor zonnepanelen.

Zorg voor het milieu

Op het moment dat je gebruik maakt van zelf opgewekte zonne energie draag je bij aan een beter milieu, wat anno 2017 noodzakelijk is. Wek dus je eigen groene stroom op met zonnepanelen op het dak. Vanzelfsprekend zijn zonnepanelen een duurzame keuze.

Bespaar flink op energiekosten

Natuurlijk wil iedereen bijdragen aan een beter milieu, maar dit moet natuurlijk wel betaalbaar zijn. En dat zijn zonnepanelen. Sterker nog, het is goedkoper. In de loop van de tijd zal je veel geld besparen op energiekosten. Zo heb je geen last meer van de stijgende kosten voor stroom. Bescherm jezelf tegen de stijgende energiekosten en investeer in zonnepanelen. Gemiddeld worden de kosten binnen 7 jaar terugverdiend en zal je daarna alleen nog maar verdienen aan de zonnepanelen.

Profiteer van belastingvoordeel

Op het moment dat je (verstandig) besloten hebt om zonnepanelen aan te schaffen kun je profiteren van een enorm belastingvoordeel. Deze verbetering van je woning kun je dit a;s huiseigenaar opvoeren als aftrekpost bij de belasting. Ook kom je in aanmerking voor een BTW-vrijstelling bij de aanschaf van zonnepanelen. Hiervoor dien je bij de gemeente te informeren. Vraag naar de mogelijkheden voor een subsidie of duurzaamheidslening. In de meeste gevallen zal je financieel gesteund worden door de gemeente als je wilt investeren in zonnepanelen op jouw woning. Wacht niet langer, en ga op zoek naar een bedrijf dat jou kan adviseren wat betreft de mogelijkheden voor jouw woning.