Meubels van (nieuw) steigerhout

 

Eetkamertafel

Hout is een eerlijk en tijdloze grondstof voor o.a. meubels en speelgoed.Steigerhouten meubels maken is een passie van me. Meubels zoals eettafels, buitentafels, eikenhouten tafel, kasten, tv-meubels, bijzettafels, salontafels, eetkamerstoelen e.d.De meubels worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Het gebruikte hout heeft het alom bekende FSC-keurmerk. Het belangrijkste kenmerk van de meubels is dat ze goed zijn afgewerkt en de gebruikte verfsoorten en/of lak zijn milieuvriendelijk en niet giftig.De meubels zijn door mijzelf ontworpen of hebben een aanpassing ondergaan van bestaande meubels. Hierdoor hebben ze een eigentijdse en unieke uitstraling.

eetkamerstoel

Constructie van de meubels

De constructie van de meubels is zeer degelijk en zijn op een “ouderwetse” manier in elkaar gezet. Dit betekent dat ze jaren mee gaan en dat ze tegen een stootje kunnen. Tegenwoordig willen consumenten dat de producten die ze kopen geproduceerd zijn op een milieuvriendelijke en verantwoorde wijze. Ook is het belangrijk dat ze voldoen aan de eisen van tegenwoordig: duurzaam. Voor verbindingen van hout is gekozen voor de “Domino’s” van Festool (www.festool.nl). Dit is een houtverbinding die op een speciale en unieke manier wordt verkregen met speciaal gereedschap en, indien nodig, verlijmd met watervaste houtlijm. Hierdoor wordt het kromtrekken voor een heel groot gedeelte voorkomen. Uiteraard is het basismateriaal hout en dat betekent dat het altijd kan “werken”.

Wensen van de klant

Ieder mens heeft zo zijn eigen wensen en ideeën omtrent meubels die ze willen aanschaffen. Ook hierin kan tegemoet gekomen worden. Heeft u een vraag of een specifieke vraag omtrent een meubelstuk? Laat het weten en heel vaak is het mogelijk!

AfwerkingSpeelgoed hout

Heel belangrijk bij het aanschaffen van meubels is het volgende:

  • Degelijk
  • Milieuvriendelijk
  • Gebruiksgemak
  • Veilig

Meubels koop je niet elke dag en je moet ervan overtuigd zijn dat ze lang meegaan en dat ze dusdanig zijn afgewerkt dat er geen gevaar is van splinters en dat ze afgewerkt zijn met verf of lak die tegen een stootje kunnen en niet giftig zijn. Wat dan ook heel belangrijk is, is dat ze goed geschuurd zijn en daardoor geen risico vormen op verwondingen. De meubels zijn dus dan ook helemaal glad, waardoor de risico’s tot een minimum worden beperkt.

Nieuwsgierig geworden?

Voor inspiratie en voorbeelden: kijk eens op www.hethoutenhaasje.nl en overtuig uzelf van de vele toepassingen en mogelijkheden. Heeft u een vraag of een Vogelhuisjespecifieke wens, stuur dan een e-mail naar: info@hethoutenhaasje.nl. Op zoek naar houten speelgoed, tuinartikelen van hout of houten woonaccessoires? Ook hiervoor kunt u terecht op www.hethoutenhaasje.nl