Verbouwtips voor de slaapkamer

Slaapkamer verbouwen
De slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in uw huis. Veel mensen zien dit niet zo doordat er een stukje besef ontbreekt. Bedenk: Van alle ruimtes in uw woning brengt u de meeste tijd door in de slaapkamer! Een goede nachtrust is belangrijk om te kunnen functioneren. In dit artikel een aantal ideeën voor het verbouwen van uw slaapkamer om uw wooncomfort te vergroten.

Kastruimte

Een kledingkast zorgt ervoor dat je kamer netjes blijft maar neemt hierbij ook erg veel ruimte in beslag. Een inloopkast is de droom van veel mensen, alleen deze is niet makkelijk te realiseren wegens de ruimteverspilling. Goed alternatief is de inbouwkast. Een inbouwkast in eenvoudig zelf te maken, zorgt voor veel ruimte en oogt erg rustig. Hoewel je kameromvang zal afnemen is dit niet direct waarneembaar doordat de kast wandgroot zal zijn.

Ventilatie

De ventilatie van uw slaapkamer is belangrijk. Gezonde lucht zorgt voor een betere slaapervaring en draagt bij aan het leefgenot. Er kan worden gezorgd voor betere lucht door middel van het aanbrengen van groene ventilatie ofwel beplanting. Niet iedereen ziet dit echter zitten en dus is het plaatsen van een ventilatierooster de meest voorkomende aanpassing. Een ventilatierooster kan gemakkelijk worden aangebracht in het raamkozijn!

Behang

Het behangen van de slaapkamer kan zorgen voor een warme, knusse, sfeer. Kies voor een kleur die bij u past. Het aanbrengen van behang is vakwerk. Wanneer u het behang toch zelf wil aanbrengen heeft u goed gereedschap nodig! Het oude behang moet worden afgestoomd en u heeft kwaliteits-behang en goede behanglijm nodig. Bij het aanbrengen zijn voornamelijk de kwast en behangspatel belangrijk. Bij veel mensen ontbreken een aantal van deze items aan de gereedschapswagen en kan er niet efficiënt gewerkt worden.