Woningontruiming laten verrichten?

Ontruiming woning

Er zijn verschillende redenen voor het ontruimen van een woning. Het kan zijn dat de gehele woning is vervuild door de (vorige) bewoner waardoor een grootschalige ontruiming moet plaatsvinden. Ook werkzaamheden binnen een enkele kamer kunnen worden uitbesteed. Denk hierbij aan het ontruimen van de slaapkamer na overlijden van de bewoner. Het reinigen van de ruimte is in dit geval van groot belang. Het ontruimen is altijd een lastige klus. Welke werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door de gemiddelde woningontruimer in Nederland?

Klusdiensten

Er kan hulp worden geboden bij de kleine en grote klus welke men niet zelf kan uitvoeren. Dit kan gaan om sloopwerkzaamheden, montageklussen of zelfs om het verwijderen van nicotineaanslag. Bedrijven gespecialiseerd in woningontruiming hebben de juiste materialen en ervaring om dergelijke klussen aan de grijpen.

Vervuilde woning

Het is mogelijk dat een woning zodanig vervuild is geraakt dat zelf schoonmaken niet meer mogelijk is. Afval moet worden weggewerkt en afgevoerd waarna de echte schoonmaak pas begint. Alleen met behulp van desinfecterend schoonmaakmiddel en ander groot materiaal kan een woning weer volledig worden gereinigd.

Woning opleveren

Wanneer een woning opgeleverd moet worden voor verkoop is het van belang dat deze compleet wordt leeggehaald. Een helpende hand van de professionele woningontruimer is niet altijd nodig. Toch kan deze erg veel tijd besparen en klussen als het verwijderen van de oude vloer snel uitvoeren.

Wietplantage ontruimen

Het is natuurlijk mogelijk dat er een wietplantage is opgericht in uw verhuurde woning. Officieel is de huurder verantwoordelijk voor het opruimen van de plantage en achtergebleven ravage. In de praktijk komt hier echter vaak niets van terecht. Omdat de woning in de meeste gevallen weer snel verhuurd moet gaan worden zal een ontruiming moeten plaatsvinden. Er is vaak geknoeid met de elektriciteit en overige waardoor het zelf uitvoeren van deze ontruiming een gevaarlijke klus kan zijn. Een professioneel bedrijf is zich bewust van de gevaren en kan de klus snel en veilig uitvoeren.