Waarom schuifdeurenkasten in de slaapkamer?

schuifdeurkasten

Ze zijn mooi. Wanneer je ’s ochtends de kast opentrekt heb je geen last van een slingerende half loshangende deur in je gezicht. Schuifkasten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in diverse interieurs. Maar hoe komt dat eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker: wat zijn eigenlijk de voordelen van schuifkasten ten opzichte van een gewone kast? Maakt het dan zoveel verschil?

Ruimte besparen en meer kunnen opbergen dankzij schuifdeurkasten

Het klinkt als een droom, ruimte besparen en tegelijkertijd ook nog meer spullen kwijt kunnen. Toch is het best logisch dat dit kan met een schuifdeurkast. Je hebt immers geen deur die je open hoeft te doen, dus hoeft er ook minder ‘lege ruimte’ om de kast heen te staan. Het bed kan dus ook dichter bij de kast geplaatst worden. Dit maakt een schuifdeurkast een ideale kast voor kleinere ruimtes. Doordat je de ruimte bespaard heb je uiteindelijk ook meer ruimte om dingen op te bergen.
Want schuifdeurkasten kunnen vaak tot wel dertig procent meer spullen opbergen in vergelijking tot gewone slaapkamerkasten. Dit omdat de kast vaak zo hoog is als de kamer. Ook is hij vaak wat dieper. Verder is een schuifdeurkast volledig naar eigen wens in te richten. Wil je bijvoorbeeld graag lades hebben of juist veel plek om spullen op te hangen? Met een schuifdeurkast kan je makkelijk jouw wensen vervullen.

Moderne uitstraling schuifdeurkasten

De vlakke deuren van een schuifdeurkast zorgen ervoor dat dit eruitziet als een geheel. Dit zorgt ervoor dat de kast een frisse, moderne uitstraling heeft. Ook mooi meegenomen: de kast bezit geen deurknoppen of scharnieren. Omdat deze er niet zijn kunnen deze ook niet los gaan hangen of kapotgaan. Lekker weinig werk dus: zo’n schuifdeurkast.

Je eigen stijl schuifdeurkasten

Het is al eerder gezegd: met een schuifdeurkast kan je jouw eigen wensen compleet vervullen. En niet alleen in de inrichting van de kast, ook in het design ervan. Dit omdat een schuifdeurkast eigenlijk een vrij simpel ding is. Het is ingebouwd in de muur, je stopt er wat planken in. Het is perfect. Je kunt de kast dus helemaal naar jouw eigen stijl laten maken of laten inrichten. Neem een kast van kunststof voor een neutrale uitstraling, of juist een van hout om het moderne met het authentieke te combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een schuifdeurkast is dus een hele goede optie als je op zoek bent naar een nieuwe kast. Ze besparen ruimte en bieden vaak zelfs meer opbergmogelijkheden als een reguliere kast. Daarnaast kan je hem helemaal naar je eigen stijl inrichten.