Bedwantsen bestrijden: hoe houd je je slaapkamer fris?

bedwantsen

Word jij ’s nachts vaak gebeten door kleine beestjes in je bed? Grote kans dan dat je te maken hebt met bedwantsen. Deze beestjes zijn met name actief in het donker en zijn dol op menselijk bloed. De beestjes houden zich hoofdzakelijk schuil in bed, omdat ze weten dat hier vroeg of laat mensen komen. Hierdoor hoeven de beestjes dus maar weinig moeite te doen om zichzelf van voedsel te voorzien. Wanneer jij te maken hebt met bedwantsen, jeukt je lichaam vaak en kan je huid geïrriteerd zijn en rode bultjes bevatten. Geen pretje dus. Maar wat kun je doen om van bedwantsen af te komen?

Wasbeurt

Wanneer jij zeker weet dat er bedwantsen in je bed of kleding zitten. Is het zaak zo snel mogelijk in actie te komen. Alleen dan weet je zeker dat de beestjes snel verdwijnen. Een eerste stap is het wassen van al uw beddengoed en kleding. Doe dit niet op veertig graden, maar kies voor zestig graden. Door kleding en beddengoed te wassen op zestig graden, weet je zeker dat de bedwantsen definitief verdwenen zijn uit deze stoffen.

Verder bestrijden

Het wassen van je beddengoed en kleding alleen is echter niet voldoende om van bedwantsen af te komen. De beestjes verstoppen zich namelijk ook vaak in kieren en in meubels. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen op de markt om bedwantsen mee te bestrijden. Voor behandeling is het vaak handig om de betreffende meubels uit huis te halen. Op deze manier voorkom je dat de bedwants zich elders schuil gaat houden.

Ongediertebestrijder

Lukt het jou maar niet om van de bedwantsen af te komen? Geen paniek. In dat geval kun je namelijk een professionele ongediertebestrijder inschakelen. Een ongediertebestrijder weet namelijk precies wat hij moet doen om bedwantsen definitief uit jouw woning te krijgen. Hij beschikt over de juiste middelen, waardoor jij binnen no-time van die vervelende beestjes verlost bent.