Hoe kunt u efficiënt een studentenwoning inrichten?

studentwoning inrichten

Studenten hebben het doorgaans niet heel breed, waardoor zij op zoek gaan naar mogelijkheden om hun studentenwoning zo voordelig en efficiënt mogelijk in te richten. Buiten het feit dat het budget van studenten vaak beperkt is, zal er in een studentenwoning ook relatief weinig ruimte zijn om verschillende meubels in te kunnen plaatsen. In dit artikel geven we een aantal handige tips om een studentenwoning zo efficiënt mogelijk in te delen. Dit alles begint natuurlijk bij het huren van een appartement! Een appartement huren in Amsterdam, Den Haag of andere grote steden is vaak niet heel eenvoudig door het beperkte aanbod aan appartementen.

Een slimme indeling voor een studentenkamer

Een studentenkamer moet een aantal voor studenten onmisbare elementen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een bed, een bureau, een televisie, een bank en eventueel een koelkast. De noodzaak van een koelkast is onder meer afhankelijk van de aanwezigheid van een klein keukentje in de kamer. In het geval van een studio ziet er bijvoorbeeld vaak al een keuken in het appartement, waardoor een koelkast overbodig is.

Door een hoogslaper te kiezen heeft u onder het bed ruimte voor een bureau of een bank, zonder dat u hier meer ruimte voor in hoeft te nemen. Ook zou u voor een combinatie van een bed met een bank kunnen kiezen in een studentenkamer.

Goedkope meubels voor studentenkamers

Naast de mogelijkheid om meubels voor een studentenwoning in de uitverkoop aan te schaffen, kunt u er ook voor kiezen om goedkope meubels tweedehands te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een kringloopwinkel waar u meubels kunt kopen, een winkel die specifiek tweedehands meubels voor studenten aanbiedt, meubels van familieleden, enzovoorts. Zo kunt u veel geld besparen bij het indelen van een studentenkamer. Veel van deze meubels zullen vervangen worden als een student uit de woning trekt.