Een matras van 140×220 cm aanschaffen

Jouw slaap is een belangrijk onderdeel van de dag. Het is het moment dat je ontspant en je lichaam zich als het ware repareert en zich opnieuw oplaadt. Daarom is het hebben van een goed matras heel erg belangrijk. Een goed matras helpt je heel goed op weg om het beste te halen uit jouw slaapuren. Er zijn verschillende matrassoorten. Daarom is het van belang om je te oriënteren op de verschillende soorten matrassen die er zijn en wat voor werking deze verschillende matrassen hebben op het lichaam.

Waar let je op bij het doen van deze aankoop

Een matras uitzoeken is erg persoonsgebonden. Wat voor jouw vriend of vriendin werkt hoeft niet voor jou te werken. Een matras 140×220 cm aanschaffen gaat daarom gepaard met jouw specifieke wensen en niet iets universeels. De hardheid van een matras is iets wat gelinkt is aan waar jij je goed bij voelt maar ook wat het lichaam nodig heeft. Heb je nek-of rugklachten dan kun je niet een al te zacht matras aanschaffen, ook al ben je weg van het fluffy gevoel. Dit is niet het matras voor jou.

Belangrijk is ook om te denken aan jouw slaapritme en slaaphouding. Lig je graag op je rug? Dan moet je een matras hebben dat steun biedt op dat gebied. Lig je vaak of je zij? Dan heb je een matras nodig die voldoende steun biedt en je rug recht houdt tijdens het slapen op je zij. Het kiezen van het juiste matras soort kan verder lichamelijk klachten voorkomen. Veel mensen hebben last van lichamelijke klachten en hebben geen idee dat dit komt door het feit dat zij het verkeerde matras soort voor hun lichaam hebben uitgekozen. Ook zijn er mensen die na voldoende slaap toch nog uitgeput wakker worden vanwege dezelfde reden.

Ga na welke voering jouw matras moet hebben. Tegenwoordig kun je bij veel bedrijven en leuk matras uitzoeken en die op maat laten maken naar jouw wensen. Zo heb je bijvoorbeeld een matras welke in zes hardheden geleverd kan worden. Zo hoef je een mooi matras niet te laten liggen omdat deze niet naar jouw wensen kan worden gemaakt. Dit verschilt per bedrijf en wordt niet door elk bedrijf gedaan.

Ga na wat het effect van het matras zal zijn op je lichaam tijdens het slapen. Is er voldoende ventilatie en wordt je drijfnat wakker. Een goed matras heeft een goede ventilatie en ook een hele goede vochtdoorlaatbaarheid.

Een matras is iets wat je enkele jaren houdt voordat je een nieuwe aanschaft. Daarom is het van belang dat je de juiste hebt zodat je niet jarenlang op een verkeerd matras hoeft te liggen of tussentijds een nieuwe hoeft aan te schaffen en je geld verspilt. Daarvoor is proefliggen ideaal. Je kunt het matras thuis lekker uittesten voor een aantal dagen. Dit is heel anders dat het matras even uittesten in de winkel. ben je niet tevreden dan kun je het matras weer retourzenden en een andere proberen.