Nieuw bed kopen: 4 handige tips!

Als je op zoek gaat naar een nieuw bed dan wil je natuurlijk een bed waarvan je nog jarenlang plezier zal hebben. De keuze is reuze als het gaat om bedden. Daarom geven wij in dit artikel 4 handige tips voor een nieuw bed kopen!

Tip 1: Vraag om ervaringen kennissen

Het is altijd goed om eens bij kennissen, familie of vrienden te vragen naar hun ervaren met bedden en matrassen. Welk matras of bed hebben zij? En zijn ze daar tevreden over of juist helemaal niet? De betrouwbaarste ervaringen zijn natuurlijk dit van bekenden. Hun advies is onafhankelijk. 

Tip 2: Zoek naar korting

Heel veel mensen vergeten dat ze online vaak voordeliger uit kunnen zijn voor een bed. We snappen natuurlijk dat je een bed wilt uitkiezen bij een beddenzaak zodat je er ook even op kunt liggen. Maar heb je het juiste bed gevonden? Zoek deze dan online en vergelijk prijzen. Ook kun je zoeken naar kortingscodes voor diverse beddenzaken. Zo vind je hier voor Beter Bed een kortingscode! 

Tip 3: Breng je wensen in kaart

Tijdens je zoektocht naar hét perfecte bed is het belangrijk om te weten waarnaar je op zoek bent. Breng daarom je wensen voor het nieuwe bed in kaart, dit kan door te denken aan onderstaande punten:

  • Wat is je slaapritme?
  • In welke positie slaap je altijd?
  • Heb je het vaak warm of koud?
  • Wil je een verstelbaar bed?
  • Heb je nek- of rugklachten? 
  • Hou je van een hard of zacht matras?

Tip 4: Let op de afmetingen

Als je een bed koopt is het ook wel handig als deze naar binnen past. Let erop of het bed door de deur en het trappengat naar boven kan. Vaak worden bedden geleverd in onderdelen, echter is het hoofdbord vaak erg groot en past deze zeker niet overal naar binnen. Het is daarom verstandig om hier eventjes op te letten!