Hoe jij je huis winterproof maakt

Met de winter die weer voor de deur staat wordt het hoog tijd voor wat aanpassingen in je interieur. Om de donkere dagen door te komen in een warm huis kan je met enkele aanpassingen je huis winterproof maken! Wij hebben de meest recente wintertrends opgezocht en zetten ze hier voor je uit.

Interieurtrends voor de winter

De bekendste trend voor deze winter het veelvuldig gebruik van neutrale kleuren. Denk hierbij aan beige, maar vooral veel wit. Als het gaat om wooninspiratie zien wij naast witte muren en witte meubelen ook veel witte of neutrale details terugkomen in decoratie, zoals bijvoorbeeld in kussens en andere woonaccessoires zoals plantenpotten, vazen en lampen. Gebruik van deze lichte tinten geeft het idee van Scandinavisch wonen, al helemaal in combinatie met verschillende houtsoorten!

Geurkaarsen

Ook de geurkaarsen blijven duidelijk aanwezig in de meest recente wooninspiraties. Geurkaarsen zorgen voor een prettige sfeer door de combinatie van gedempt licht en verschillende geuren te combineren. Hiernaast zijn ze een mooie aanvulling op je interieur omdat ze in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor zijn geurkaarsen uitermate geschikt voor elk interieur en niet weg te denken in de koude wintermaanden!

Vloerkleden

Voor net dat extra beetje warmte en comfort voor de aankomende donkere dagen zijn vloerkleden een onmisbare toevoeging voor ieder interieur. Vloerkleden zijn beschikbaar in verschillende kleuren, ontwerpen, afmetingen en materialen. Een wollen vloerkleed geeft door zijn unieke textuur en neutrale kleur een mooie balans tussen ontspanning en stijl. Een vloerkleed kan je interieur compleet maken doordat het zorgt voor een perfecte balans tussen je meubilair en de rest van de kamer. Dit komt doordat de presentatie van een vloerkleed onder een stuk meubilair, bijvoorbeeld een bank of tafel, zorgt voor een gevoel van eenheid. Naast dat vloerkleden veel esthetische waarde toevoegen, hebben vloerkleden ook praktische voordelen. Vloerkleden zorgen voor een geluiddempende werking, wat meer dan welkom is bij woningen of slaapkamers die zich op een bovenverdieping bevinden. Ook zijn ze erg makkelijk te vervangen als je toe bent aan wat anders, zodat jij altijd je inrichting kan aanpassen aan je huidige smaak. 

Comfortabel de winter door

Door de bovenstaande tips van de meest recente wooninspiratie voor de winter, kan jij comfortabel en ontspannen de winter door. Geniet van de sfeervolle verlichting in je huis dankzij verschillende soorten geurkaarsen, de neutrale tinten die kunnen terugkomen in de details, óf juist in je muren en een zacht vloerkleed.