Je slaapkamer koel houden? 5 slimme tips!

In een koele kamer slaap je natuurlijk veel beter. Bovendien is het ook nog eens gezond om in een koele slaapkamer te slapen. Maar hoe krijg je een slaapkamer koel? Wij hebben de beste manieren voor je op rij gezet. Zodat jij verzekerd bent van een heerlijke temperatuur.

1. Slaapkamer deuren en ramen open of sluiten

De meeste warmte komt van buiten. Het is daarom goed om slaapkamer deuren te sluiten op warme momenten en openen op koelere momenten. Zo blijft je slaapkamer koel en op een goede temperatuur. Ook bij de slaapkamer ramen is dit natuurlijk het geval. Met name in de nachten is het koeler, door de ramen te openen kan deze koele lucht makkelijker in je slaapkamer komen.

2. Kies voor goede ventilatie

Een goede ventilatie, zoals een van de best geteste ventilatoren door BesteKoopwijzer, werkt natuurlijk altijd prettig om een slaapkamer koel te houden. Je kunt denken aan een plafondventilator of aircooler die je kunt vullen met water en ijs. Het voordeel van een ventilator of aircooler voor de slaapkamer is echt wel het minimale geluid dat ze produceren. Daardoor verstoren deze apparaten je nachtrust het minst.

3. Koel lekker af onder de douche

Door zelf af te koelen onder een douche kun je makkelijker in slaap komen. Het is een van de manieren die misschien wel het beste werkt. Maar douche nooit te koud, kies altijd voor lauw warm water. Omdat je lichaam bij koud water zelf warmte zal produceren om weer op temperatuur te komen.

4. Het bed koelen

Natuurlijk kun je ook het bed koelen. Met speciale ijs packs of kiezen voor koelmatten die de warmte van je lichaam absorberen. Deze ken je misschien wel als hondenmatten. Ze nemen de warmte op waardoor je koel blijft tijdens het slapen. Met voorkeur plaats je deze matten of de ijspacks bij je voeten.

5. Plaats een (mobiele airco)

Tot slot is er de mobiele airco. Deze is bijzonder handig omdat je de kamer niet alleen een stuk koeler kunt maken maar ook de juiste temperatuur kunt instellen. Zo voorkom je dat een slaapkamer te koud zal worden. Het is een makkelijke oplossing voor een slaapkamer waarmee je absoluut tevreden zal zijn. Let echter wel op dat sommige airco’s geen nacht of slaapkamer stand hebben. Dit betekent dat ze meer geluid produceren, vaak te luid voor plaatsing in een slaapkamer. Waardoor het slapen lastiger zal zijn.