Tips voor het inrichten van een rustige slaapkamer

rustieke slaapkamer

Vind je het voornamelijk belangrijk dat je rust hebt in de slaapkamer? Een plek waar je heerlijk kan uirusten na een dag hard werken. Dat kan! In dit artikel geven we enkele tips hoe jij je slaapkamer zo kan inrichten dat je elke dag weer heerlijk uitgerust wakker wordt.

Bed

Aangezien je veel waarde hecht aan uitrusten, vormt het bed de basis van je inrichting. Wees dan ook niet bang om hier wat meer geld in te investeren. Een goed bed zorgt ervoor dat je goed uit kan rusten en vermindert de kans op blessures. Kies voor een boxspring combinatie met een topmatras om elke dag het gevoel te krijgen dat je in een hotel overnacht. Doordat je bij een boxspring combinatie gebruik maakt van een dubbele demping, ligt dit extra comfortabel. Voor het oog kan je tevens gebruik maken van een hoofdbord, waardoor het bed een extra prominente rol krijgt in de slaapkamer.

Muren

Houd de muren zo neutraal mogelijk en voorkom drukte in de slaapkamer. Maak gebruik van neutrale kleuren, zoals zwart, wit, grijs of bruin. Je kan hiervoor muurverf gebruiken of behang. Wanneer je behang koopt, let dan op dat er niet te drukke patronen op het behang staat. Uiteraard mag er best een partoon in zitten, maar laat dit niet de sfeer in de slaapkamer bepalen.

Meubels

Ook voor de meubels geldt dat je niet te felle kleuren moet gebruiken, maar het beter zo neutraal mogelijk kan houden. Vind je bijvoorbeeld zwart of wit te saai? Maak dan gebruik van houten meubels. Hout is makkelijk te combineren met alle kleuren en geeft iets extra’s. Denk bijvoorbeeld aan een houten stoel, een ladekast of laat het terugkomen in de verlichting.