Hoe stijl je retrolampen in jouw interieur

Retrolampen kunnen ontzettend mooi zijn, maar soms dan passen ze niet perfect in het interieur wat je al hebt, toch wil je die industriële lamp graag hebben. Om je met deze situatie te helpen heb ik enkele tips verzameld om retrolampen in elke stijl interieur te passen.

Retro lampen

Voeg andere retro elementen toe

Een klassieke woonkamer met een vloerlamp industrieel ziet er raar uit, maar een klassieke woonkamer met verschillende industriële elementen kan juist heel mooi zijn. Wanneer je andere elementen toevoegt die passen bij de stijl van jouw retrolampen ziet de kamer er weer als een geheel uit. Zo kun je retro kandelaars of industrieel ogende toevoegen aan de kamer, zo ziet het er weer passend uit.

Vloerlamp industrieel

Versimpel de rest van het interieur

Misschien moet je enkele accessoires weghalen om de retrolampen te laten passen in het interieur. Wanneer je enkele opvallende accessoires in de kamer hebt waar jij een industriële lamp wilt zetten dan moet je deze wellicht weghalen, anders kan jouw interieur een echt rommeltje worden.

Kies simpele retrolampen

Sommige retrolampen zijn uitbundig, en dus moeilijker in jouw interieur te passen. Wanneer je hiertegenover een simpele industriële lamp of een simpele retrolamp kiest dan past deze automatisch beter in elk interieur. Wanneer jouw retrolampen een neutrale kleur hebben bijvoorbeeld, of een simpel design, dan is het ineens geen uitdaging meer om deze in jouw interieur te passen.

Buiten het kiezen van simpele retrolampen kun je ook kiezen voor retrolampen die misschien niet de stijl maar wel een ander element gemeen hebben met de rest van jouw interieur. Stel dat er veel groen terugkomt in jouw woonkamer, dan past een groene retrolamp hier makkelijk bij.

Met deze tips moet het jou zeker lukken om die mooie retrolampen in jouw interieur te passen. Zo hoef je niet jouw totale interieur aan te passen maar hoef je die retrolampen ook niet links te laten staan. Je hebt verschillende opties om het ideale compromis te maken.