Kies het juiste slot om je huis goed te beveiligen

huisslot

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland en België, waarbij steeds vaker en steeds meer geweld gebruikt wordt. U moet er toch niet aan denken dat u in uw slaapkamer opgeschrikt wordt door kwaadwillende personen? Door het toenemende geweld waarmee inbrekers uw woning binnendringen, is het steeds belangrijker geworden om uw woning op de juiste wijze te beveiligen. Voor het schrijven van dit artikel spraken wij met een slotenmaker uit de omgeving Nijmegen, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van woningen. Deze slotenmaker vertelde ons onder meer dat veel woningbezitters momenteel nog over achterhaalde sloten beschikken.

De juiste sloten voor ramen en deuren

Het beveiligen van uw woning begint bij de keuze voor de juiste sloten op ramen en deuren. Op deuren maakt men doorgaans gebruikt van cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Des te meer contactpunten een slot met de deurpost heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is. Het kost een inbreker hierbij namelijk meer tijd om uw woning binnen te dringen, waardoor de kans om betrapt te worden toeneemt. Een inbreker zal hierdoor sneller kiezen voor een woning met een tweepuntslot.

Voor het beveiligen van ramen kunt u kiezen tussen opleg- en insteeksloten. Het is afhankelijk van het type raam wat u heeft, welke sloten het meest geschikt zijn. Denk aan de dikte van uw kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt.

Schakel de hulp van een slotenmaker in

Naast de juiste sloten op ramen en deuren kunt u kiezen voor een optionele beveiligingsinstallatie, waarop u verschillende beveiligingscomponenten aan kunt sluiten. Denk aan een bewegingssensor, een elektronische camera of magneetcontacten. Of het plaatsen van een alarmsysteem voor u interessant is, hangt van verschillende aspecten af. Een slotenmaker kan u hier meer over vertellen en kan u tevens passend advies geven over de mogelijkheden die u heeft.