Welke vloer kies jij in je slaapkamer?

Eén van de moeilijkste keuzes bij het ontwerpen van een nieuwe slaapkamer is de vloer. Natuurlijk wordt er veel nagedacht over de kleur en model van de bank en de bijbehorende accessoires, maar de vloer is minstens zo belangrijk. Onbewust is de vloer in een slaapkamer één van de eerste dingen die je opvalt wanneer je de kamer binnenkomt. Een aantal populaire opties om te kiezen als vloersoort zetten we graag voor je op een rij.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is een veel gekozen vloersoort in de slaapkamer. Laminaat komt in verschillende kleuren en patronen, en kan daarmee erg de sfeer in de slaapkamer bepalen. Het geeft vaak een warme en rustige sfeer, wat voor velen als heel prettig wordt ervaren. Voordeel van laminaat is dat je de vloer waarschijnlijk gewoon zelf kunt leggen. Bijkomend nadeel is de vele randen en groeven in laminaat, dat er voor zorgt dat stof en vuil vastgehouden wordt.

Gietvloer

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in hun slaapkamer. De moderne, strakke of industriële look bestaat al in veel Nederlandse huishoudens, maar dat wordt ook steeds vaker naar de slaapkamer doorgetrokken. Een gietvloer past daar perfect bij. Deze vloersoort komt vandaag de dag in verschillende kleuren en kun je daarmee aanpassen bij de stijl van je slaapkamer. Een gietvloer kun je voor het meest optimale resultaat het beste laten leggen door een specialist. Het onderhoud van gietvloeren is erg praktisch. Het houdt weinig stof vast en daarom makkelijk schoon te houden.

Welke vloersoort je ook kiest in je slaapkamer, je kunt het altijd verder decoreren met bijvoorbeeld een vloerkleed. De meeste vloersoorten zijn in allerlei kleuren en soorten te verkrijgen, dus kun je vloer afstemmen op de sfeer in je huis in plaats van andersom. Voor meer tips adviseren wij je contact op te nemen met de vloerenspecialist uit jouw regio.