Hoe houd je je gietvloer schoon?

Je gietvloer mooi en schoon houden is eenvoudiger dan je denkt, maar je moet wel voorzichtig zijn bij het kiezen van de juiste producten, de frequentie van het schoonmaken en andere punten. Als de vloer eenmaal beschadigd is, kan het bijzonder moeilijk zijn om deze te herstellen. Zorg ervoor dat je de juiste adviezen opvolgt om je vloer schoon en krasvrij te houden. In dit artikel hebben we een aantal belangrijke adviezen op een rijtje gezet die je zullen helpen om schade te voorkomen en ervoor te zorgen dat je je gietvloer op de juiste manier schoonmaakt.

Gebruik de juiste producten

Er bestaan heel wat specifieke merken van reinigingsmiddelen om de gietvloer te reinigen. Gebruik altijd een microvezel vlakmop (laagpolig) om het product aan te brengen. Volg de aanbevolen dosering op het etiket. Gebruik geen zeep of detergenten, deze producten zorgen voor een doffe waas op je vloer. Begin met een halfnatte vlakmop, laat het product ongeveer 20 minuten intrekken en droog de vloer dan af of droog in combinatie met een waterzuiger.

Do’s en don’ts bij het reinigen van je gietvloer

Als je twijfelt aan wat je wel of niet kan doen bij het reinigen van je gietvloer, volg dan hier enkele belangrijke do’s en don’ts die je hierbij zullen helpen:

  • Maak een gietvloer niet nat in de eerste week na de plaatsing.
  • Gebruik geen schuursponsjes bij het reinigen van een gietvloer.
  • Leg onderleggers onder je meubels om de vloer te beschermen. 
  • Verplaats je meubels niet te veel als je krassen op de vloer wil voorkomen.
  • Gebruik een deurmat en een goede vloermat om de vloer vrij te houden van vuil. Een goede optie is een mat met rubber nitryl (dat geen tantine bevat) en niet schadelijk is voor de gietvloer. 
  • Maak altijd tot 30m2 schoon met een vlakmop.
  • Was de vlakmop niet met wasverzachter.

Kies een betrouwbare leverancier

Wil je een professioneel advies en de juiste begeleiding voor je gietvloer project, zorg er dan voor dat je contact opneemt met een betrouwbaar bedrijf. Coatingvloer.nl levert design gietvloer en industriële vloeren zoals gietvloeren van hoge kwaliteit voor woningen en bedrijven. Je kan kiezen uit een scala van vele kleuren, materialen en afwerkingen. Je kan alle mogelijkheden bekijken op hun website: https://www.coatingvloer.nl/ of in hun showroom. Ontvang het juiste advies om in een efficiënte tijd de perfecte gietvloer voor je woning of bedrijfspand te vinden. Vraag een gratis offerte aan om de opties en prijzen te bekijken.