Tips voor het inrichten van je slaapkamer op zolder!

slaapkamer zolder

De zolder is een van de meest bijzondere ruimtes van je huis. Vaak is het geen rechte ruimte en ook is de zolder soms wat lager en kleiner dan de rest. Hierdoor kan het soms wat moeilijker zijn om de zolder als slaapkamer in het richten. Toch kun je de zolder omtoveren tot een geweldig mooie en romantische kamer. Hieronder vindt je tips voor het omtoveren van je zolder.

De looproutes

Voordat je begint met het aanschaffen van spullen en meubels voor op de zolder zoals een grote kast, boxspring, bank, stoel, etc. Is het verstandig om van te voren eens goed te kijken waar je deze neer zou willen zetten, of het past en of het praktisch is om te lopen. Het is namelijk zo dat het door de schuine daken die een zolder vaak heeft lastig kan zijn om overal goed te kunnen lopen.

Daglicht

Daglicht is een van de meest voorkomende problemen bij een zolderkamer. Vaak zijn er op een zolder kleinere ramen waardoor er weinig tot geen licht binnen komt. Om te zorgen dat er meer daglicht is kun je ervoor kiezen om een dakkapel te laten plaatsen. Hiermee creëer je niet alleen daglicht maar tegelijkertijd ook meer ruimte. Iets wat twee grote voordelen heeft is het schilderen van je plafond in een lichte kleur. Dit zorgt en voor meer licht maar zorgt er ook voor dat je zolder groter lijkt en dat het niet voelt alsof het plafond niet op je afkomt. Door de muren en het plafond in de kamer in een lichte kleur te verven zorg je voor meer ruimte en meer licht en dit heeft een heel positief effect.

Inbouwkasten

Het kopen van een hele grote kledingkast is bij een zolderkamer vaak niet nodig en ook niet handig. Een zolder die wordt omgetoverd tot slaapkamer is het meest gebaat bij inbouwkasten die op maat gemaakt worden. Op deze manier gebruik je alle open hoekjes effectief.

Warmte

Bij warmte is het zo dat deze altijd naar boven stijgt, zowel in de winter als zomer. DIt betekent dus dat de zolderkamer een van de warmste kamers in het huis is. Om de warmte in de zomer zoveel mogelijk tegen te houden is het heel erg belangrijk dat je het dak goed laat isoleren of dat je bijvoorbeeld ervoor kiest om een airco in de slaapkamer te laten plaatsen.