Fair trade design meubelen kopen

fair trade meubels

Fair trade design meubelen zijn meubelen die eerlijk zijn gemaakt en eerlijk verhandeld. De makers van de meubels krijgen eerlijk betaald. De producten worden gemaakt door mensen, niet door robots. Hierdoor wordt aan het milieu gedacht.

De mensen worden vaak persoonlijk bezocht en kennen ze ook persoonlijk vaak. Door deze omstandigheden worden de mensen gemotiveerder en krijgen de mensen ook meer plezier in het werk. Door de mensen te belonen krijgen zij een gevoel van respect. Dit is goed voor de mens. Ook creëer je dan een goede werksfeer en werkplaats. De prestaties blijven op hoog niveau en de werkplaats blijft van hoge kwaliteit. Door de hoge kwaliteit en het betalen kan de werknemer een goed inkomen hebben en hiermee hun familie onderhouden.

Ook wordt er rekening met het milieu gehouden bij de keuze van het materiaal en ook tijdens de productie. Het milieu krijgt meer impact op de leefomgeving van mensen. Dit moet voorkomen worden. Dat kan alleen door mensen bewust te maken van de mogelijke gevolgen en zelf zo min mogelijk in te zetten om het milieu netjes te houden.

Design meubelen

Er worden steeds meer fair trade meubelen gemaakt. Er zijn fair trade stoelen, krukjes, accessoires, verlichting en tafels. De stoelen worden daarna geïmporteerd naar Nederland. De producten die ontwikkeld worden zijn licht van gewicht waardoor de energie en transportkosten laag blijven. Hierbij wordt goed over het milieu nagedacht. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën. De producten zijn van hoge kwaliteit ook al zijn ze fair trade. Het doel is om aan de wereld te laten zien dat fair trade producten ook goede producten kunnen zijn en dat meer mensen de fair trade gaat gebruiken.

Ook de materialen zijn van goede natuurlijke stoffen gemaakt. Bijvoorbeeld van hennep, bamboe of van rotan. Dit zorgt voor meer en nieuwe mogelijkheden tot ontwerpen. Maar ook dat de arbeiders in een veilige omgeving zitten terwijl ze werken. Er zijn geen gevaarlijke stoffen aanwezig.

Er zijn verschillende stoelen beschikbaar zoals loungestoelen en schommelstoelen. Deze stoelen zijn allemaal duurzaam en fair trade gemaakt.

Design kopen

Online kan je veel fair trade interieur kopen. Er word naast het product ook veel informatie gegeven hoe het product is gemaakt en waar het vandaan komt. Hiernaast wordt de missie en de doelen laten zien. Dit om de klant te overtuigen dat als dit product gekocht wordt dat dit goed voor het milieu is en duurzaam. Dit zorgde ook dat het bedrijf een succes werd. Niet veel mensen gebruikte gerecyclede of duurzame producten met dit als doelstelling. Hierdoor werd dit een groot succes en gingen steeds meer mensen producten bij kopen.