Kasten op maat

Kasten

Kasten zijn belangrijk in een woning. Alles netjes opgeborgen achter een kastdeur is wat we allemaal willen. Schuifdeurkasten kunnen op maat worden gemaakt maar ook kant en klaar worden aangeschaft. Maatwerk-kasten tegen een scherpe prijs wordt regelmatig op internet aangeboden. De schuifdeurkast naar de maten die jij graag wilt, komen steeds meer in de picture! Schuifdeurkasten geven een interieur een strak uiterlijk en bieden ruimte aan veel spullen of kleding. Ook zijn schuifdeurkasten ruimtebesparend omdat er geen deuren zijn die open gaan, maar deuren die horizontaal openschuiven. Zelfs in de kleinste ruimte is een schuifdeurkast ideaal.

Kwaliteits schuifdeurkasten

Wanneer je een schuifdeurkast gaat aanschaffen om je kleding in op te bergen koop je een kwaliteitskast. Zo’n kast moet vele jaren mee dus zoek je een professioneel exemplaar. Let op de manier waarop de deuren schuiven. De schuifdeuren zorgen natuurlijk hoe hoog de kwaliteit is van de kast. Goedkoop is duurkoop, vooral bij het aanschaffen van een schuifdeurkast. Slecht loopwerk in de onder en boven geleiding zorgen ervoor dat de kastdeuren snel uit deze geleiders lopen. Zeer irritant! Wanneer er iets meer geld wordt besteed aan een kast geeft dit meer zekerheid dat deze ook duurzamer is en niet snel kapot gaan. Je wilt niet na 3 jaar alweer een andere kast kopen.

Landelijke en moderne stijl

Een moderne schuifdeurkast is voorzien van strakke, acryl deuren. Acryl deuren geven een luxe uitstraling. Stijldeuren passen weer meer in een klassieke inrichting. Wanneer je een kast op maat laat maken kun je zelf de kleur en indeling bepalen. Wil je meer legruimte dan kan dit gerealiseerd worden. Een ladeblok in de schuifdeurkast kan handig zijn voor het opbergen van kleine stukken textiel, zoals sokken. Wanneer je zelf een schuifdeurkast on-line gaat ontwerpen, moet je uiteraard letten op een aantal belangrijke zaken.

Zelf een schuifdeurkast samenstellen

Als eerste de afmeting van de kast. Meet de ruimte waar de kast moet komen. Een schuifdeurkast op maat laten maken is altijd goedkoper dan eentje uit de bouwmarkt. De ruimte die je ter beschikking hebt zal helemaal gevuld zijn met de kast. Wanneer een kant en klare kast wordt gekocht heb je soms veel ruimte over wat dan weer zonde is in een kleine woon- of slaapkamer. Bedenk van te voren wat je echt wilt.. Een moderne, strakke schuifdeur of een standaard- of meervlaksschuifdeur. Ook kan het interieur beter af zijn met een klassieke uitstraling.
Kan er gekozen worden voor een omlijsting van de kast. Er is keus is uit een robuuste, aluminium lijst of een strakke stalen lijst. Een schuifdeursysteem kan ook voorzien zijn van een deur met een spiegel. Wanneer je de schuifdeurkasten in een slaapkamer wilt hebben is dit misschien een optie. Dan is de indeling ook nog erg belangrijk. Wil je hang- en legruimte of alleen maar legruimte. Accessoires in een schuifdeurkastensysteem kunnen bestaan uit schoenenrekken, stropdassenhouder, verlichting, speciale sokkenlades enz.enz.
Wanneer je een schuifdeurkast on-line gaat samenstellen zie je meestal direct wat de kosten zijn van de kast. Wanneer de prijs bevalt kun je over gaan tot een bestelling. Wanneer je meer informatie wilt over schuifdeurkasten, bezoek dan de diverse websites en laat je informeren.