Een boxspring of een ledikant? Wat is het verschil?

boxspring

Wist u dat een mens in zijn leven gemiddeld 25 jaar aan het slapen is? Bizar! Het is dus erg belangrijk dat een bed goed bij u past en uw lichaam goed ondersteunt. Wanneer dit niet het geval is, kunt u last krijgen van rug- en/of nekklachten. Wij zullen u nu toelichten over de twee soorten bedden, ledikanten en boxsprings, zodat u kunt bepalen welk bed het beste bij u past.

Boxspring

Een boxspring is een box met daarin bonell vering of pocketvering. Hierbij wordt bijna altijd een matras en een topdekmatras geleverd. De boxspring is erg populair, ongeveer 50% van de mensen in Europa slapen namelijk op boxsprings. Een boxspring heeft een sterk uiterlijk, het heeft de uitstraling van een solide bed. Ook staat een boxspring voor echte luxe. De gelaagde structuur van boxsprings geeft mensen het gevoel alsof zij in een chique hotel slapen. Ook is door deze gelaagde structuur, de instaphoogte van een boxspring hoger dan bij een normaal bed. Dit wordt vaak als prettig ervaren. Er zijn dus redenen genoeg om voor een boxspring te gaan.

Ledikanten

Ondanks dat de boxspring zo populair is geworden, zijn ledikanten nog niet uit de slaapkamer verdwenen. Een ledikant wordt vaak gezien als een ‘normaal’ bed. Deze bedden zijn vaak gemaakt van hout, maar een ledikant kan ook van metaal zijn gemaakt. In het frame wordt een bedbodem geplaatst waarop het matras komt te liggen. Ledikanten zijn gemakkelijk in onderhoud, gemakkelijk verplaatsbaar en vervangbaar. U kunt de look van uw slaapkamer snel veranderen, door alleen een nieuw ledikant te kopen, heeft uw kamer gelijk een nieuwe uitstraling.

Wat is het grote verschil tussen een boxspring en een ledikant?

Het verschil tussen een boxspring en een ledikant is dat u bij een boxspring het totale pakketje krijgt. Een boxspring is een luxebed en biedt optimaal comfort. Bij een boxspring krijgt u in veel gevallen een beklede bedbox, een matras en een topdekmatras. Het ‘normale’ bed is relatief goedkoper dan een boxspring, maar trekt niet alle aandacht. Natuurlijk is deze in kwaliteit aan te passen en daarmee net zo bijzonder als de boxspring.

Of u nou uiteindelijk kiest voor een ledikant of een boxspring, belangrijk is om te kiezen voor hetgeen wat u prettig vindt. De keuze is zeer persoons- en smaak gebonden, dus neem vooral ook even de tijd om alle mogelijke boxsprings en ledikanten door te nemen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Bedden.nl. Zij hebben een groot assortiment aan boxsprings en ledikanten, tegen hele lage prijzen!