Is jouw slaapkamer al klaar voor de koude maanden?

dekbed

De wintertijd gaat bijna in, we zullen er echt aan moeten geloven dat de nachten kouder gaan worden. Niets vervelender dan koud in je bed liggen en wachten tot je in slaap valt. Er zijn een aantal aanpassingen in je slaapkamer die geen overbodige luxe zijn wanneer het wat kouder wordt. In dit artikel vertellen we hoe je jouw slaapkamer helemaal winterproof maakt.

Een warm dekbed

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar een goed dekbed is heel belangrijk voor een goede nachtrust. De beste voorbereiding voor een koude nacht is toch wel een goed dekbed. Wanneer je het koud hebt, kun je niet slapen. Wanneer het te warm is, wordt je zwetend wakker. Wat een goed dekbed is, verschilt per type slaper en dus per persoon. Er bestaan allerlei typen dekbedden, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Via een dekbeddenwijzer kun je er snel en eenvoudig achterkomen welk dekbed voor jou het fijnst is.

dekbeddenwijzer

Een sfeervolle, warme slaapkamer

Warmte kun je ook in huis halen door alles wat knusser te maken. Een plaid over je bed staat heel mooi, maar zorgt er bovendien ook voor dat het een stuk warmer is. Letterlijk en figuurlijk wordt je slaapkamer dus warmer door het gebruik van plaids. Zorg dat het plaid niet strak over je bed gespannen ligt: dit haalt direct de knusse uitstraling weg.

Niet alleen plaids zorgen voor een warme en sfeervolle uitstraling in de slaapkamer. Een warme uitstraling kan ook veroorzaakt worden door plaids, kussens en het soort dekbedovertrek. De kleuren en materialen hiervan spelen een grote rol. Doordat dekbedovertrekken zo’n groot deel van je slaapkamer in beslag nemen, zijn deze onwijs bepalend voor de sfeer en warmte in je slaapkamer.