Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Helaas heeft niet iedereen een groot huis met daarin een grote slaapkamer. Sommige moeten het doen met een kleine slaapkamer waarin niet genoeg ruimte is voor een kingsize bed, een groot bureau en een grote kast. Maar ook als je een kleine slaapkamer hebt kan je vrij gemakkelijk deze ruimte leuk inrichten. Om je te helpen met het inrichten van een kleine slaapkamer, hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet.

De hoogte in

Wanneer je een kleine slaapkamer hebt moet je oppassen dat je de kamer niet te vol zet. Hierdoor kan het al vrij snel rommelig lijken. Probeer daarom binnen de slaapkamer genoeg ruimte over te houden om te kunnen staan en lopen. Maar om toch zoveel mogelijk ruimte te gebruiken zonder de kamer rommelig te laten lijken is het slim om in de hoogte te gaan werken. Dit kan je doen door te kiezen voor een hoogslaper, maar kan ook door verschillende planken op te hangen voor shirts, broeken en vesten. Zo heb je toch een plek voor je kleren maar lever je op de grond geen ruimte in.

De juiste kleuren

Alle kleuren brengen een gevoel met zich mee, de een zorgt voor een vrolijk gevoel terwijl een andere kleur weer een relaxed gevoel geeft. Maar er zijn ook kleuren die ervoor zorgen dat een kamer groter of kleiner lijkt. En wanneer je al een kleinere kamer hebt is het belangrijk dat je de juiste kleur gebruikt. Zo kan je het beste zwart vermijden en zoveel mogelijk gebruik te maken van wit. Wit zorgt namelijk voor een ruimtelijk gevoel. Dit is niet alleen een tip wanneer je een kleine slaapkamer gaat inrichten, maar ook voor studenten die hun studentenkamer gaan inrichten. Wil jij toch graag zwart terug laten komen op de muur, kies dan voor een zwarte streep op een witte muur. Dit zorgt direct voor een interessante look.

Speel met details

Wil jij graag wat kleur in je slaapkamer krijgen? Dan is het slim om dit via de details te doen. Hang bijvoorbeeld een kleurrijk schilderij aan de muur, plaats verschillende planten in de kamer of kies voor een opvallend dekbed. Je kan het zo gek niet bedenken, maar details zijn perfect om kleur in je kamer te brengen. Dit zorgt er ook voor dat je vrij snel voor een andere kleur kan kiezen, je hoeft alleen maar het dekbed aan te passen of een ander schilderij op te hangen. Hopelijk hebben wij je met deze tips kunnen helpen wanneer jij een kleine slaapkamer wilt inrichten. Veel succes maar vooral veel plezier.