Spaanse kussens tegen huisstofmijt!

spaans kussen

Misschien heb je er geen erg in, maar in onze slaapkamer wemelt het van microscopische diertjes. Dit zijn met name huisstofmijten. Het klinkt ongemakkelijk en we zijn deze diertjes natuurlijk liever kwijt dan rijk. Een steeds groter aantal mensen reageert ook met allerlei allergische reacties op de aanwezigheid van de huisstofmijt. Wanneer de allergische reacties als zeer hevig worden ervaren vindt er een noodzakelijk bezoek aan huisarts of medisch specialist(en) plaats. Ook hier geldt, beter klachten voorkomen dan behandelen.

Het hoofdkussen houd je het liefst fris en gezond.

We weten dus dat de huisstofmijt ook is terug te vinden in de slaapkamer. Maar kunnen we daar ook wat tegen doen? Eigenlijk dus wel. Tijdens onze slaap liggen we in verschillende slaaphoudingen en komen er kleine huidschilfers los. De huidschilfers zijn voedsel voor huisstofmijten en hierdoor gunstig voor de ontwikkeling van de diertjes. hiervan. Het is dus van belang het hoofdkussen en misschien zelfs het matras, te beschermen tegen het microklimaat en groei van allerlei mijten en schimmels. Zo kun je je matras elke twee weken stofzuigen.  Een hoofdkussen is vaak wasbaar om het weer fris te krijgen. Maar daarmee is de huisstofmijt niet verdwenen en kan nog steeds een bron van ergernis opleveren door allergische reacties.

Gezondheidskussens en Spaanse kussens

Gelukkig zijn er hoofdkussens verkrijgbaar welke zijn behandeld tegen deze ongemakken. Zo zijn wij de webshop GezondKussen.nl tegengekomen. Deze website levert Spaanse hoofdkussens. Een Spaans hoofdkussen is een lang, smal kussen wat de breedte van je bed bedekt. Wanneer je een bed hebt van 90 cm breed, dan kun je dus ook een kussen nemen van 90 cm. Niet alleen mooi om te zien, je hoofd wordt altijd ondersteund. Voor lange personen ook ideaal omdat een smal kussen minder ruimte inneemt en meer ruimte overblijft aan het voeteneinde.

Het grootste gezondheidsvoordeel van de Spaanse kussens is dat de vulling van de Spaanse kussens, Allerban® behandelde vezels bevat. De behandeling van de vulling met Allerban® voorkomt de ontwikkeling van de schimmel Aspergillus Rapens. Deze schimmel is noodzakelijk voor de levenscyclus van de huisstofmijten. Naast het comfort door frisheid, remt Allerban® de ontwikkeling van mijten, dankzij anti microbiële therapie. Kussens met deze eigenschappen geven een hogere kwaliteit van nachtrust. Een bevestiging van de volledige verdwijning van de mijten in 42 dagen zie je terug in onderstaande tabel (NFG. 39-011) . Ook belangrijk om te melden; Allerban® blijft volledig effectief na het wassen.

test allerban

Ben je op zoek naar een gezond en/of Spaans hoofdkussen, bezoek dan eerst GezondKussen.nl