Voor- en nadelen van een Beton Ciré vloer

Steeds meer mensen gaan voor een industriële look in hun huis. Een Beton Ciré vloer past hier uitstekend bij. De betonlook heeft een moderne en stoere uitstraling. Eerst werd betoncirévooral gebruikt in badkamers, maar tegenwoordig zie je ze ook in de slaapkamer of de woonkamer. Twijfel je om een betonciré vloer in huis te nemen? Lees dan verder, want in dit artikel leggen we uit wat Beton Ciré precies is, en bespreken we de voor- en nadelen.

 

Wat is Beton Ciré

Beton Ciré is een soort betonstuc dat afkomstig is uit Frankrijk. Het betekent letterlijk gewreven beton. Het komt tot stand door cementmortel na droging en afwerking tot een steenachtig stuk te maken. Een Beton Ciré vloer is  gemaakt van speciaal betonciré en is geschikt voor oppervlaktes vanaf 10 vierkante meter. De vloer wordt meestal afgewerkt met een PU coating waardoor hij goed beschermd is.

De voordelen van Beton Ciré

Een betonciré vloer heeft verschillende voordelen. Allereerst vinden veel mensen de betonlook van de vloer erg mooi en het is dan ook echt in blikvanger in je huis. Daarnaast is de vloer erg sterk en slijtvast, hij zal dus lang meegaan. Bovendien is het makkelijk in het onderhoud aangezien die vloer volledig naadloos is. Het is mogelijk om een Beton Ciré vloer te combineren met vloerwarming. Verder is de vloer erg praktisch in vochtige ruimtes omdat hij schimmelwerend en watervast is.

De nadelen van Beton Ciré

Een nadeel van betonciré is dat het relatief duur is om de vloer te laten plaatsen, vooral ten opzichte van andere gietvloeren. Dit komt omdat het erg lang duurt om een vloer aan te leggen. Het materiaal moet namelijk laag voor laag worden aangebracht. Hierbij moet een laag eerst helemaal drogen voordat er weer nieuw materiaal kan worden aangebracht. Dit is een tijdrovende klus, en hier betaal je dan ook voor. Ook het materiaal zelf is per vierkante meter duurder dan andere soorten vloeren.