De slimme aanschaf van een gietvloer in huis

GietvloerTegenwoordig zie je overal steeds meer gietvloeren. Uit magazines en van Instagram is deze manier van vloerbedekking niet meer weg te denken. Toch is het belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen hiervan zijn voor jij de keuze maakt om dit te laten storten in jouw huis.

Het schoonmaken

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe jij een gietvloer moet onderhouden. In principe is dat ongelofelijk makkelijk, want je kunt het gewoon stofzuigen en dweilen. In dat opzicht is het dus heel erg gemakkelijk om dit schoon te houden. Wel is het zo dat wanneer jij een hele lichte gietvloer hebt het vuil meer opvalt. Daardoor is het raadzaam om dit niet te kiezen wanneer jij huisdieren hebt met hele donkere haren. Daarnaast is het wel zo dat het heel erg hygiënisch is doordat het makkelijk schoon te houden is. Ideaal wanneer jij last hebt van een allergie bijvoorbeeld.

De aankoop

Bij de aankoop van een gietvloer moet je rekening houden met de prijs en de levering. Het is namelijk niet makkelijk om te gieten en daarom moet jij hiervoor ook echt een gespecialiseerde bedrijf in de arm nemen. Kies niet zomaar een gietvloer, het is namelijk een flinke investering. Een prachtige gietvloer Van Hollandse Bodem gaat levensjaren mee!

De prijs

In onderhoud is een gietvloer onwijs voordelig in vergelijking met bijvoorbeeld parket wat jaarlijks geschuurd moet worden en behandeld met speciale olie. De aankoopprijs ligt heel erg aan het formaat van het oppervlak waar jij de gietvloer wilt. Je betaalt namelijk per vierkante meter. Daarnaast kan de prijs ook verschillen per leverancier. Het is belangrijk om te kijken welke dikte jij in huis wilt, want ook daar hangen de kosten vanaf. In grote lijnen zou je kunnen zeggen dat je tussen de 75 en 120 euro per vierkante meter kwijt bent. Mocht je precies willen weten hoeveel je kwijt gaat zijn, dan kun je het beste een offerte aanvragen.