Wat is een Dimplex sfeerhaard

Dimplex sfeerhaarden

Een Dimplex sfeerhaard zorgt voor rust, sfeer en een gevoel van behaaglijkheid. Als je thuis wilt zorgen voor een gastvrije sfeer dan lukt dat zeker met een Dimplex sfeerhaard. Er is niets zo knus als een haardvuur. Zorg daar nu zelf gemakkelijk voor in iedere ruimte met een elektrische haard. In het ruime assortiment van Dimplex is zeker een geschikt model te vinden. De afmeting van de ruimte is niet belangrijk. Er is altijd een haard te vinden die passend is. Dimplex heeft een zeer uitgebreid assortiment van ingebouwde tot vrijstaande haarden. En allerlei designs. Van strak tot authentiek.

Hoe werkt een Dimplex sfeerhaard?

Een Dimplex sfeerhaard met Optiflame technologie bestaat uit een lichtbron. Tevens een decoratieve laag van kolen of hout en een bewegende as met spiegels. De spiegels zijn onderling gedraaid en gebogen. Zo krijg je een zo groot en onregelmatig mogelijk spiegelend oppervlak. Nu krijg je vuur uit spiegelbeelden met een zeer realistisch gloei effect. De vlammen zijn nooit precies hetzelfde. Dit is bij veel andere elektrische haarden wel het geval. Dan zie je een vast patroon. Door de Optiflame technologie zijn de vlammen zeer realistisch. Door het grote spiegelende oppervlak wordt het licht op heel veel manieren gebroken. Dit draagt bij aan het mooie vuureffect. Hoe meer bewegingen in de onderlinge afzonderlijke elementen, hoe realistischer het flakkeren van het vuur.

Geschiedenis van de elektrische haard

De elektrische haard is uitgevonden door de Britse uitvinder John Berry. Aan het begin van de twintigste eeuw. De haard had toen al een spiegelende as. Deze werd van de zijkant naar boven toe aangelicht met een lichtbron. Voor het realistische effect werden de houtblokken of kolen in het vuurbed van onderen verlicht. Zo ontstaat het mooie gloeieffect. De Optiflame techniek is afgeleid van deze uitvinding. In 1988 kwam de eerste Dimplex elektrische haard met Optiflame op de markt.