De #1 reden waarom het beter is om je meubels online te bestellen

2e kerstdag, pasen, pinksteren en alle andere vrije dagen die we in het jaar hebben, gebruiken veel mensen om de hele dag op een woonboulevard rond te kijken naar de nieuwste woontrends.

Ons woongenot is naast een goede gezondheid misschien wel het 2e belangrijkste in ons leven. Niet zo gek dat we regelmatig op zoek gaan naar nieuwe trends op het gebied van wonen en interieur. We spenderen veel van onze tijd in huis door, waarvan we alleen al gemiddeld 8 uur per dag in onze slaapkamer doorbrengen.

Je huis sfeervol inrichten.

Niet zo vreemd dat we onze slaapkamer willen voorzien van een goed bed, met matras. Daarnaast wil je een gezellige slaapkamer met leuke sfeerverlichting, nachtkastjes en natuurlijk praktische maar elegante oplossingen om je kleding op te bergen. Kijk hier voor inspiratie voor je slaapkamer inrichting.

De rest van de tijd spenderen we in de andere vertrekken van ons huis waarbij de woonkamer natuurlijk op een 2e plaats komt. Je huis regelmatig opleuken met nieuwe meubelen of accessoires houdt het leuk en dynamisch. 10 jaar lang naar dezelfde items aan kijken is ook niet leuk. Daarom gaat menig Nederlander regelmatig op bezoek bij een woonboulevard en de daarin gevestigde woonwinkels.

Sfeervol inrichten

Meubels zijn dure aankopen.

Meubels zijn niet goedkoop, zelfs wanneer je de budget meubels van de IKEA of die van Woonexpress koopt, gaat het al snel in de papieren lopen, en is het kopen van meubels iets wat je niet zomaar doet. De meeste mensen sparen daarom eerst voor ze een kast of nieuw bed aanschaffen voor hun woninginrichting. Daarnaast willen we de beste aanbieding en proberen daarom altijd met de meubelverkoper te onderhandelen over de prijs.

Vaak lukt dit ook goed, en krijgen we een mooie korting van de winkel wanneer we een nieuw meubel kopen. Althans dat denken we, want niets is minder waar. De korting die je op meubels krijgt zit vaak al in de prijs verwerkt. Afdingen op meubels doen we al enkele decennia en weten de woonwinkels dat maar al te goed.

Kortingen in winkels zijn achterhaald.

Korting afdwingen in de winkel is daarom achterhaald en al lang niet meer de beste manier om die nieuwe dressoir, salontafel of kledingkast goedkoper te krijgen.

Waarschijnlijk verbaast het je ook niets, wanneer ik je vertel dat de beste kansen om meubels goedkoop te kopen online liggen. Je weet tenslotte dat online shoppen veel voordelen met zich meebrengt zoals de tijdsbesparing, maar ook de mogelijkheid tot het ontdekken en bekijken en vergelijken van veel meer meubels, dan in een van de vele woonboulevards.

Online bestellen voor de beste prijs.

Ongetwijfeld zul je al regelmatig iets online bestellen. Maar grote kans dat je dit nog niet eerder hebt gedaan met het bestellen van meubels of andere woninginrichting. Je bent nu eenmaal gewend om naar de winkel te gaan om daar een bepaald product te bekijken en te kunnen testen. Vervolgens wordt je daar door de verkoper verleidt met een mooie aanbieding waar je alleen vandaag gebruik van kunt maken.

Toch ga ik je adviseren om dit niet meer zo te doen. Het beste is namelijk om online je meubels te bestellen. Dit omdat je online een betere prijs krijgt. Dit is mogelijk omdat websites minder kosten met zich meebrengen. Daarnaast zijn er veel vergelijkings en kortingswebsites die voor jou al het voorwerk hebben gedaan en je de beste prijs in enkele minuten gevonden hebt. Een prijs die vele malen goedkoper is dan in de winkel, zelfs wanneer je van de verkoper een mooie aanbieding krijgt.

De beste kortingen vind je online.

Zo vind je hier aanbiedingen voor huis en tuin meubels. Met deze kortingen zul je je nieuwe meubels voor de beste prijs kunnen bestellen. Het probleem met meubels is dat je niet altijd zomaar af kunt gaan op afbeeldingen op een website. Je wilt de meubels tenslotte eerst in het echt zien als het even kan.

Dit raden wij ook nog steeds aan. Ga daarom vooral door met het bezoeken van woonboulevards en woonspeciaalzaken. Onthoud alleen wel om vervolgens alleen inspiratie op te doen, en de daadwerkelijke bestelling online te doen. Je krijgt dan niet alleen de beste prijs voor je aankoop met de hoogst mogelijke korting. Maar je kunt ook altijd gebruik maken van het herroepingsrecht van twee weken en de wet voor kopen op afstand.

Online aankopen

 

In de winkel kijken, in de webshop bestellen.

Zelfs wanneer de verkoper je een voorstel doet dat je niet kunt afslaan, bedenk dan toch om het voorstel even in de koelkast te parkeren en vraag desnoods of je hier even over na mag denken. Gebruik die tijd om online onderzoek te doen en prijzen met elkaar te vergelijken. Grote kans dat je online dezelfde prijs krijgt en via een kortingscode website nog extra korting krijgt. Daarnaast heb je de voordelen van kopen op afstand waar je nog gebruik van kunt maken wanneer iets niet bevalt.