De hoogslaper, ideaal om extra ruimte te scheppen

Zou het geen interessante vraag zijn om te onderzoeken of een hoogslaper van invloed zou kunnen zijn op de mogelijke hoogtevrees van uw kind? Aan de andere kant kunt u misschien wel gecharmeerd zijn van een dergelijk soort kinderbed, vooral door de extra ruimte die je creëert, maar als je kroost niet tegen hoogtes kan, zou het wel eens averechts kunnen werken. Desondanks blijft het, zeker voor fantasierijke kinderen, een spannend concept.

Bedden voor kinderen

Een gewoon bed op hoge poten

Een hoogslaper is eigenlijk niets anders dan een , in de meeste gevallen, normaal kinderbed, alleen zijn de poten ervan zo lang, dat er extra ruimte geschapen wordt onder het bed. Er is uiteraard een trapje nodig om erin te kunnen klauteren, maar, indien veilig, kan het meewerken aan de motorische vaardigheden van het kind. Om de angst weg te nemen van grote hoogte uit het bed te vallen, is er meestal een soort van rand of reling aanwezig, opnieuw voor de veiligheid. Wat je verder onder het bed allemaal kwijt wilt, is natuurlijk geheel uw eigen keuze.

Eenvoudig concept of volledige inbouw

Bedden voor kinderen appelleren steeds meer aan de fantasie van het kind. Je wilt immers dat ze met plezier naar bed gaan en zo, in ieder geval op tijd, kunnen gaan genieten van een noodzakelijke nachtrust. Binnen de ontwikkeling voor kinderbedden in de vorm van een stapelbed of hoogslaper ziet men steeds meer complexe bouwsels, die ineens veel meer zijn dan alleen een bed. Het kan nog wel, eenvoudig dus, maar een hoogslaper die de nodige onderdelen al ingebouwd heeft (bureau, kastjes en dergelijke) ziet er best spectaculair en gelikt uit. Voeg er nog een thema aan toe en het kind is er niet meer van weg te krijgen.

Een hoogslaper is een prima oplossing extra ruimte te kweken door zodanig in de hoogte te werken, dat er onder het bed andere mogelijkheden ontstaan. Verder is het gewoon leuk!