Een houten binnendeur » Voor een bijzondere sfeer

deur

Een binnendeur is een onderdeel van een huis dat de sfeer in de woning volledig kan omgooien. Een glazen binnendeur zorgt voor een open gevoel, een gekleurde kunststof binnendeur voor een modern gevoel en een houten tussendeur voor een mooi en authentiek gevoel. Een echte houten tussendeur kan door zijn uiterlijk een erg rustige sfeer in het huis veroorzaken. Dit is fijn als je na een lange werkdag thuis echt even helemaal tot rust wil komen. U kunt de deur ook helemaal zo kiezen zoals u dat wil, als u een erg open persoon bent en een lang raam in de deur wilt dan kan dat. Als u daarentegen liever een massief houten deur heeft dan kan dat zeker ook. In dit artikel leg ik de voordelen en de kosten van een houten binnendeur uit en maak ik u er hopelijk snel enthousiast voor.

De voordelen van een houten binnendeur

Een van de grootste voordelen van het hebben van een houten binnendeur is de isolerende werking. Niet alleen laat de deur in de zomer bijna geen warmte je huis in en in de winter je huis uit, maar de deur laat daarbij ook nog eens bijna geen geluid door, daarom is het een fijne slaapkamerdeur om te hebben als je een slechte slaper bent. Een houten binnendeur is als het ware een extra beschermlaag tegen warmte, kou of geluid van buitenaf. Perfect om je comfortabel te houden dus. En omdat de deur zo goed isoleert is het ook een stuk beter voor het milieu. Nog een voordeel is het uiterlijk van de deur. Hout ziet er erg esthetisch en natuurlijk uit en dat zorgt voor een erg fijne sfeer in het huis. Perfect dus voor de meeste gezinnen in Nederland.

houten deurDe kosten van houten binnendeuren

De kosten van een houten deur zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het hangt af van hoe massief de deur is. Of er ramen in zitten. Welke patronen de deur heeft. Hier zijn de regels, hoe massiever de deur, dus hoe steviger het hout, hou duurder de deur. En hou meer ramen de deur heeft, hoe duurder de deur wordt. Als u een vlakke deur heeft zal dit ook een stuk minder kosten dan een deur met patronen. Als u eraan denkt een houten binnendeur te kopen zal u rekening moeten houden met een prijs van tussen de €100 en €1000.

 

One thought on “Een houten binnendeur » Voor een bijzondere sfeer

  1. Leuke blog om te lezen! Zelf ben ik ook echt fan van authentieke houten deuren. Voegt echt wat toe aan een huis vind ik 😉

Comments are closed.