Tips voor het aanleggen van de bedrading in een slaapkamer

bedrading

In slaapkamers worden doorgaans tal van verschillende elektrische apparaten gebruikt. Je kunt hierbij denken aan de verlichting boven het bed, de verlichting in de kast, de televisie, automatische wekkers, radio-installaties, enzovoorts. Om een goede werking van de elektrische apparatuur te kunnen garanderen is het essentieel dat de bedrading in de slaapkamer op de juiste wijze aangelegd wordt. Wij spraken met een elektricien in de omgeving van Rotterdam die ons meer kon vertellen over het aanleggen van de bedrading en de risico’s die dit met zich meebrengt. Hij geeft je graag een aantal handige tips om het aanleggen van de bedrading makkelijker te maken.

Tip 1: zorg voor een schone ondergrond

Bij het aanleggen van de bedrading in de slaapkamer is het allereerst van groot belang dat je op een schone ondergrond werkt. Als er kleine steentjes of spijkertjes op de grond zouden liggen, zouden de elektriciteitskabels ernstig aangetast kunnen worden. Dit is iets wat je logischerwijs liever voorkomt! In het ergste geval leidt dit zelfs tot een kortsluiting in huis.

Tip 2: leg de kabels niet te dicht tegen elkaar aan

Om te voorkomen dat de kabels versmelten is het belangrijk dat er voldoende ruimte tussen de elektrokabels zit. Zo kan de warmte ontsnappen en zal het rubberen omhulsel van de kabels heel blijven. Mochten de kabels wel worden aangetast, dan zal er een kortsluiting ontstaan in veel gevallen.

Tip 3: schakel de hulp van elektriciens in

Mocht je zelf geen ervaring hebben met het aanleggen van de elektrokabels in woningen, dan is het sterk aan te raden om de hulp van een elektricien in te schakelen. Een elektricien kan je helpen bij het op de juiste wijze aanleggen van elektra in woningen. Op internet vind je verschillende websites waarop elektriciens uit je omgeving hun diensten aanbieden.