Tips om je privacy te beschermen

privacy

De beveiliging van woningen heeft in de afgelopen jaren een steeds prominentere rol binnen onze samenleving ingenomen. Dit is niet voor niets! Privacy is steeds belangrijker geworden voor mensen en inbrekers zijn meer geweld gaan gebruiken om woningen binnen te dringen. Reden genoeg om ook de beveiliging van je woning nog eens na te lopen! Er zijn verschillende factoren die de mate van privacy in je woning bepalen. Denk aan de gordijnen die je gebruikt, de sloten op ramen en deuren, de aanwezigheid van een elektronische camera, enzovoorts. Wij spraken met een aantal erkende slotenmakers uit Leiden, die meer konden vertellen over het waarborgen van je privacy.

Zorg voor een goede huisbeveiliging

Privacy kent verschillende facetten. Denk aan je online privacy, de privacy op straat en je privacy in huis. Deze laatste vorm van privacy kan worden beschermd door gebruik te maken van een goede huisbeveiliging. Hierbij is het onder meer van groot belang dat je woning beschermd wordt met de juiste sloten. Kies op deuren bijvoorbeeld altijd voor cilindersloten en beveilig ramen met bijzetsloten. Kijk hierbij niet alleen naar de sloten van de voor- en achterdeur, maar bijvoorbeeld ook naar de sloten op de schuifpui van je slaapkamer! Je moet er immers niet aan denken dat je er op de late avond ongewenste gasten in je slaapkamer staan.

Maak gebruik van beveiligingscomponenten

Ook kan het raadzaam zijn om beveiligingscomponenten in huis te installeren. Denk bijvoorbeeld aan magneetcontacten, bewegingssensoren, enzovoorts. Vaak wordt gekozen voor een elektronische camera, maar dit kan invloed hebben op je privacy. Het is tegenwoordig niet heel moeilijk om een elektronische camera te hacken, als de WiFi-verbinding in je woning slecht beveiligd is. Wanneer je de camera in je slaapkamer zou hebben opgehangen, zou dit een ernstig inbreuk op je privacy kunnen zijn. Pas hier dus bij op!