Extra wastafel aanleggen in de slaapkamer

Wanneer je in een wat kleiner huis woont en een aantal kinderen hebt, kan het een krappe bedoeling worden in de badkamer. Om ervoor te zorgen dat je toch rustig je ding kunt doen, kun je ervoor kiezen om een extra wastafel aan te leggen in de slaapkamer. Zo heb jij jouw eigen plekje en kunnen de kids lekker rustig hun gangetje gaan in de badkamer. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het aanleggen van een extra wastafel in de slaapkamer?

Water toe- en afvoer

Om een wastafel in je slaapkamer te kunnen plaatsen, is het natuurlijk wel van belang dat er leidingen zijn om het water aan en af te voeren. In sommige slaapkamers is dit al het geval, maar dit is niet altijd zo. Wanneer dit niet zo is, moet je de leidingen dus zelf aanleggen. Heeft u hier geen ervaring mee? Geen probleem. In dat geval kun je namelijk een loodgieter inschakelen om het probleem te verhelpen.

wastafel plaatsenWastafel plaatsen

Zijn alle benodigde leidingen voor de wastafel in de slaapkamer inmiddels aangelegd? Dan is het hoog tijd om de wastafel te plaatsen. De meeste wastafels worden met behulp van schroeven aan de muur bevestigd. Let wel goed op het soort wastafel dat je hebt aangeschaft. Bij sommige wastafels is het namelijk eerst handiger om de kraan te bevestigen dan dit te doen nadat de wastafel al hangt.

Werkzaamheden afronden

Hangt de wastafel op zijn plek? Dan is het tijd om de kraan en de afvoer aan te sluiten op de benodigde leidingen. Dit is een klus die je zelf uit kunt voeren, maar het aansluiten moet wel zeer nauwkeurig gebeuren. Wanneer je de leidingen namelijk niet goed op de wastafel aansluit, ontstaat een lekkage. Om dit te voorkomen kun je het aansluiten dan ook beter overlaten aan een loodgieter. Hij zal de leidingen op de juiste wijze aan je wastafel koppelen, zodat je er zonder problemen gebruik van kunt maken.