Moderne en sensationele schuifdeuren!

In het interieur van het huis moet alle ruimte maximaal worden benut, daarom is het noodzakelijk om oplossingen te zoeken die het mogelijk maken om de grootste hoeveelheid oppervlakte te besparen. Schuifdeuren zijn hiervoor onder andere perfect geschikt, omdat ze geen verkeersruimte innemen, of het nu gaat om het openen of sluiten. Hun structuur stelt hen in staat om parallel aan een muur te openen en te sluiten. Daarom presenteren we vandaag 11 verschillende modellen die u zullen inspireren om een schuifdeur in uw huis te plaatsen. 

Met glas

Glas kan ook een goede bondgenoot zijn, omdat het natuurlijk licht van de ene kamer naar de andere toelaat. Hoewel het niet nodig is in dit specifieke geval, helpt dit materiaal om het huis koel en eleganter te houden, waarbij grote visuele barrières worden vermeden.

Voor binnentuinen

De binnentuin is aantrekkelijk en dient om elk huis op te frissen, maar soms verhindert het gebrek aan ruimte de installatie van een dergelijke aangename ruimte. Schuifdeuren helpen om een perfecte tuinruimte te creëren zonder de rest van het huis te verstoren. 

Gekleurde

Deze schuifdeuren geven een totaal andere sfeer aan elke ruimte. Een bestaande schuifdeur kan in verschillende kleuren worden geschilderd, wat bijdraagt aan een totaal unieke en gedifferentieerde sfeer met deze touch. 

Voor kasten

Een ander zeer nuttig idee is het gebruik van schuifdeuren in kasten. Omdat de ruimtes over het algemeen klein zijn, profiteren ze van al het bruikbare oppervlak dat mogelijk is en creëren ze een meer functionele plaats. 

Open naar buiten toe

De grote schuifdeuren zorgen ervoor dat de binnen- en buitenruimte van het huis een eenheid vormen, waardoor een uitstekende ventilatie mogelijk is en er veel natuurlijk licht binnenvalt, waardoor de omgeving veel comfortabeler en aangenamer wordt.

Totale transparantie

Ook hier geldt dat als u ruimteproblemen heeft en geen wandverdeler wilt, u de twee ruimtes met een glazen schuifdeur kunt scheiden en een visuele verbinding tussen de twee ruimtes kunt behouden. 

Pocket door

Een systeem dat ook in schuifdeuren wordt gebruikt is de Pocket door, waarbij de deur in de muur verborgen is, waardoor een veel modernere en ordelijkere uitstraling ontstaat en de beschikbare ruimte wordt benut. 

Houten

Het stalen railsysteem aan de bovenzijde met een houten schuifdeur zorgt voor een zeer industriële en moderne stijl, ideaal voor het scheiden van omgevingen in een open ruimte volgens de omstandigheden en behoeften. 

Privacy glas

Het ondoorzichtige glas in een schuifdeur naar de slaapkamer draagt bij aan het behoud van enige privacy en transparantie, op een elegante manier en met een perfecte functionaliteit. De ideale oplossing voor slaapkamers en privé-ruimtes van het huis. 

Voor milieu-integratie

De achtertuin of tuin van een huis kan een integraal onderdeel worden van het interieur door middel van een systeem van schuifdeuren die volledig kunnen worden geopend, waardoor een vrije communicatie tussen beide ruimtes mogelijk is. 

Volledig minimalistisch

Schuifdeuren zorgen ook voor een zeer elegante minimalistische stijl, waarbij de opening van de ruimte breder wordt met een ontwerp dat alleen gebaseerd is op gehard glas en roestvrijstalen handgrepen.

Bron: woon-landelijk.nl