De 5 gouden regels voor het kiezen van jou perfecte bankstel

Hoe kies jij het perfecte bankstel uit?

Als leuke aanvulling op de perfecte reden om je meubels on-line te bestellen hier nog wat tips specifiek voor de aanschaf van een bankstel
De 5 gouden regels:

1. Proberen voor je het aanschaft.

De gemiddelde bank heeft een zitdiepte van minstens 60 cm, wat voldoende bewegingsruimte biedt als je lange benen hebt, let er op dat als je korter bent je vaak een minder diepe bank prettiger vind zitten. Maar de zitdieptes variëren, dus probeer verschillende stijlen uit om ervoor te zorgen dat u een goede rugsteun krijgt. Als het om zithoogte gaat, zijn de meeste ontwerpen tussen de 45 en 50 cm hoog. Er is geen goede of verkeerde hoogte, dus probeer het voordat je het koopt, en zorg ervoor dat het model geschikt is voor het hele gezin. Controleer tot slot de totale breedte, exclusief armleuningen, voor als je eventueel heerlijk wilt gaan liggen.

2. Investeer in een goed frame.

Besteed zoveel als je je kunt veroorloven aan een kwaliteitsframe – het zal je gedurende vele jaren van loungen het geld waard zijn. Let op de garantie voordat je een bankstel koop, sommige fabrikanten hebben zoveel vertrouwen in hun frames dat ze een levenslange garantie bieden. Een massief hardhouten frame is een goede optie, maar wees op uw hoede voor spaanplaat, spaanplaat is geen stevige constructie en de vraag of het lang mee gaat hoeven we simpelweg niet te stellen.

3. Controleer en probeer de kussens.

Vergeet niet dat wat zich in een bank bevindt net zo belangrijk is als wat er aan de buitenkant wordt gebruikt. Kussens gevuld met veren hebben veel comfort, maar ze moeten regelmatig worden opgevuld, terwijl schuim of vezelvullingen kunnen afvlakken en in de loop van de tijd hun vorm verliezen (uiteraard afhankelijk van wat voor soort schuimrubber er in uw bankstel zit). Wij raden aan een versie van koudschuim te kiezen, omdat de levensduur hiervan goed te controleren is. Een goede combinatie zou kunnen zijn om de rugkussens gevuld met veren en zitkussens gevuld met schuim of vezels te hebben maar dan moet je wel echt van een super zacht bankstel houden.

4. Wat voor bekleding wil je op je perfecte bankstel?

Of u nu kiest voor een gedurfde kleur (knal roze), patroon of een neutrale stof, uw keuze voor de bekleding zal een grote impact hebben op de kamer, dus kies zorgvuldig om ervoor te zorgen dat deze past bij uw kleur schema. Natuurlijke materialen kunnen vervagen in fel zonlicht, dus ga voor een synthetische stof als de bank zich in de buurt van een raam bevindt. Als het bankstel in de buurt van een open haard staat is het bijvoorbeeld niet aan te raden om hier een leren bankstel neer te zetten. Het is vooral belangrijk in een druk gezinshuis en als je een hond of kat hebt om te kiezen voor een stof die je gemakkelijk kunt schuinmaken en dikke vezels heeft. Losse hoezen zijn het onderzoeken waard, omdat ze kunnen worden verwijderd voor reiniging en sommige zijn wasbaar in de wasmachine.

5. Meten is weten

Haal het meetlint uit en zorg erbij en zorg ervoor dat u zeker bent van de maximale bankafmetingen die passen bij uw ruimte en overige meubilair. Controleer ook de afmetingen van deuren en trappen die de bank bij aflevering moet doorlopen. Als de toegang beperkt is, moet u mogelijk kiezen voor een lage rugstijl, een met verwijderbare poten of zelfs een modulair ontwerp dat in secties kan worden geleverd.

Het je nog meer vragen of wil je nog meer weten? Voor diverse tips voor je perfecte bankstel kun je altijd op Bankstellenshop.com terecht, je bent meer dan welkom!