Voordelen van een garderobekast

Heb jij in de ochtend ook een probleem met kleding uitzoeken? Omdat je geen overzicht in je kast hebt? En hierdoor niet goed ziet wat voor kleding je allemaal bezit. Of ben je door chaos in je kast je favoriete rokje of blouse kwijt. Dit zorgt voor onnodige stress in de ochtend. En daarnaast ben je ook veel tijd kwijt aan het zoeken naar een kledingstuk. De ochtend rustig starten is belangrijk voor een fijne dag. En wat is fijner dan te gaan slapen met een opgeruimde kast, met het idee dat je de volgende ochtend rustig een outfit kan uitkiezen. Door een goed georganiseerde kast heb je een duidelijk beeld van je garderobe. In dit artikel volgen nog meer voordelen van een garderobekast. En hoe je de kast op een manier kan inrichten zodat het bij jou past.

De juiste indeling

Het is belangrijk dat de kast ingedeeld is op jouw behoeftes. Heb je veel blouses en jurkjes dan is een groot hanggedeelte handig. Heb je veel truien en shirts dan zijn opbergplanken praktisch. Op deze manier gebruik je de beschikbare ruimte nuttig. Kijk daarna voor je een garderobekast aanschaft. Heb je weinig ruimte voor de kast? Dan kun je voor een garderobekast kiezen die hoog is. Voor sokken en dergelijke zijn opbergmanden handig, hierdoor blijft alles op de juiste plek. En zo raak je minder snel iets kwijt.

Seizoen

Zoek je kleding grondig uit. Breng kleding die je niet meer draagt naar een kringloopwinkel of doe het in de kledingcontainer. Op deze manier krijgt jouw kleding een tweede leven. Ook kun je de kleding verdelen in seizoenen, zomer en winter. Als het zomer is kun je de winterkleding opbergen op bijvoorbeeld de zolder. Zo bespaar je een hoop ruimte in je garderobekast. En nu hoef je niet meer tussen de dikke wintertruien te zoeken naar een zomershirt.

Kleur

Als je de garderobekast er piekfijn wil laten uitzien, kun je ervoor kiezen om de kleding op kleur te hangen en leggen. Hierdoor is het nog makkelijker om een kledingstuk te vinden. En het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Kies voor dezelfde kleur hangers voor een mooi effect.

Juiste hoogte

Kleding die je vaak draagt kun je het beste op ooghoogte leggen. Zo hoef je geen trapje te pakken als je de sokken nodig hebt. En liggen je favoriete items op handbereik.

De juiste garderobekast

Met deze tips heb je straks een opgeruimde garderobekast. En heb je in de ochtend geen zoektocht naar kledingstukken. En een opgeruimde kast begint bij een juist ingedeelde garderobekast.