Met deze tips slaap je ook in de zomer goed!

Slapen in de zomerHet is de laatste tijd erg warm en dat merk je ook in de slaapkamer. Het inslapen kost veel meer moeite en nachtkleding is eigenlijk veel te warm. Toch zijn er mogelijkheden waardoor je ook in de zomer goed slaapt!

Niet iedereen kan slapen in enkel ondergoed. Zij hebben het gewicht van een deken nodig om goed te kunnen slapen. Het is niet onmogelijk, ook dan kun je nog lekker slapen. Daarvoor geef ik je graag tips.

Gebruik een ventilator

Een ventilator kan heel goed helpen, als je hem op de juiste manier gebruikt. Zo kan je hem het beste in de buurt van een raam zetten, omdat de koele lucht dan naar binnen blaast. Je kunt ook een ventilator bij een open deur zetten, zodat de warmte de gang in blaast. Wat  kan helpen is flessen met bevroren water te zetten. Een goede tip is: zoek een ventilator met timer. Door het geluid kan het namelijk zijn dat je weer wakker wordt.

Verkoeling van je lijf

Koud douchen is geen goed idee. Door lauw water te gebruiken, koel je makkelijker af. Heb je geen zin om helemaal te douchen? Even je polsen onder een koude kraan houden kan ook goed helpen.

Een andere mogelijkheid is om een koelelement in een handdoek in je nek te leggen. Dit stroomt vervolgens door naar je hele lichaam. Zorg voor katoenen kleding en lakens, dit ademt, waardoor de warmte iets makkelijker je lichaam kan verlaten.

In de zomer vind ik een deken veel te warm. Persoonlijk kies ik er dan voor om de deken uit de hoes te halen en alleen onder het laken te slapen. Op die manier heb je wel een beetje bedekking, maar niet zoveel warmte. Wil je echt een deken? Kies er dan een van bamboe of katoen.

Drinken

Natuurlijk is het heel verleidelijk om alcohol te drinken en feestjes te vieren ‘s avonds. Het kan best helpen een paar dagen wat later te slapen en buiten te blijven zitten, maar dit kan ook je dag- en nachtritme omdraaien. Pas daarnaast op met alcohol, dit kan harder aankomen door de warmte. Koffie en zwarte thee bevatten cafeïne, door dit ‘s avonds te drinken blijf je langer wakker, geen goed idee dus!  Zorg vooral dat je overdag genoeg drinkt! Je verliest met dit weer veel vocht. Warme dranken zijn overdag prima. Het is goed tegen de dorst en helpt afkoelen.

Een fijne nachtrust gewenst!