Je slaapkamer inrichten

Slaapkamer voor Woontrendz

Het inrichten van je huis is een hele uitdaging, kies je voor een bepaalde stijl of kies je van alles wat? Het kan erg lastig zijn om de juiste keuzes te maken. Je wilt natuurlijk een sfeervolle woning en zeker in de slaapkamer is de juiste sfeer erg belangrijk. Met de juiste slaapkamer inrichting hoeft het helemaal geen straf te zijn om wakker in je bed te liggen. Hierbij enkele leuke tips om je slaapkamer zo fijn mogelijk in te richten.

Je brengt veel tijd door in je slaapkamer

Volgens verschillende onderzoeken breng je ongeveer één derde van je leven door in bed. Je snapt dat het dan erg belangrijk is om een fijne plek te hebben waar je rustig kunt slapen zonder je druk te maken over onnodige zaken. De belangrijkste keuze is natuurlijk een goed bed, hier breng je immers veel tijd in door en het kiezen van een goed matras is daarom erg belangrijk. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om wat gezellige decoratieve dingen aan te brengen in je slaapkamer. Van planten tot schilderijen, wat je smaak ook is; er is van alles te kiezen.

Wat wordt de indeling van je slaapkamer?

Laten we beginnen bij het begin, wat wordt de indeling van je slaapkamer, heb je dit al helemaal bedacht? Afhankelijk van de indeling kun je kijken welke afmetingen en meubels er nodig zijn. Daarnaast is het belangrijk om voldoende opbergruimtes te creëren voor kleding, accessoires, slaapkamer artikelen en andere spullen die je op je slaapkamer wilt bewaren. Mocht je genoeg ruimte en budget hebben dan kan een vloerkleed onder je bed erg leuk zijn. Dit brengt meteen een fijne gezellige sfeer in je slaapkamer, het ziet er ook nog eens leuk uit en je stapt niet op een koude vloer als je ’s ochtends vroeg uit bed stapt. Een andere musthave voor je slaapkamer zijn nachtkastjes. Dit lijkt misschien overbodig maar het is erg fijn om voldoende opbergruimte te hebben en je kunt daar ook wat privézaken bewaren zoals condooms of andere artikelen. Ook kun je je mobiel opladen op je nachtkastje en is die altijd binnen handbereik.

Kies leuke accessoires voor je slaapkamer

Als je de basiszaken voor je slaapkamer hebt aangeschaft, zoals een bed, kledingkast, nachtkastjes en eventueel wat andere dingen, dan wordt het tijd voor de aankleding en accessoires. Wil je bijvoorbeeld een kleur op de muur en wat voor stijl wil je graag in je slaapkamer? Wil je een industriële stijl, liever landelijk of misschien meer een bohemian stijl? Wat je stijl ook is, er zijn overal leuke accessoires voor te vinden. Pas ook op dat je slaapkamer niet te vol en rommelig wordt. Wanneer je in een rommelige en drukke omgeving slaapt, kan dit ook invloed hebben op een goede nachtrust. Een fijne nette kamer is het beste voor een goede nachtrust. Pas daarom op dat je niet te veel accessoires en losse dingen aanschaft, dat is meer iets voor in de woonkamer.