Je slaapkamer met kunst versieren

Een slaapkamer sfeervol aankleden is niet gemakkelijk. Het is niet alleen een kwestie van een paar accessoires en een leuk kleurtje aan de muur. Er komt meer bij kijken wil je je echt thuis voelen in je slaapkamer. Je brengt er toch een groot gedeelte van de dag (dan wel slapend) in door, maar toch wil je elke dag fijn wakker worden in een ruimte waar je je helemaal op je gemak voelt. Daarom geven wij je een aantal suggesties hoe je je slaapkamer sfeervol inricht met kunst. Dit doen we aan de hand van een aantal stijlen.

De moderne slaapkamer

De moderne slaapkamer is een heel breed begrip. Moderne slaapkamers staan in lijn met de hedendaagse tijd. Trends die nu populair zijn, zijn wellicht over 4 jaar helemaal verdwenen. Kies echter wel een rustige kleur voor de muren waar jij (en je partner) je prettig bij voelen. Plaats ook een nette vloer (bijvoorbeeld hout) in de slaapkamer om het van extra stijl te voorzien. Daarnaast zijn moderne meubels ook een absolute must. Een grote strakke kast met matchende nachtkastjes maken de kamer bijna af. Dit doe je met een aantal accessoires zoals kussens (in de kleur van de muur bijvoorbeeld) een modern schilderij en een gave design lamp.

modern-schilderij

Extra tips voor het inrichten van een moderne slaapkamer vind je in dit artikel.

De landelijke slaapkamer

Een landelijke slaapkamer is meestal een wat grotere ruimte die je qua uitstraling meeneemt naar het typisch Hollandse tafereel. Het beeld van dat je vanuit een boerderij uitkijkt op weilanden en koeien. Centraal bij een landelijke slaapkamer staat het gebruik van hout. Dit dient op zoveel mogelijk plaatsen terug te komen. Denk hierbij aan je bed, de vloer, de kasten of een luxe stoel. Hout leeft, en dat doet een landelijke slaapkamer ook als het ware. Qua kleurgebruik
adviseren we rustige, lichte kleuren op een neutrale basis. Leuke accessoires om het verder mee aan te kleden zijn een antieke lamp, een rieten mand of een typisch Hollands schilderij.

De industriële slaapkamer

Een stijl die de afgelopen jaren veel aan populariteit heeft verworven is het industriële. Deze stijl is overgevlogen vanuit Amerika en steeds vaker zichtbaar in Nederlandse woningen. Zo ook in de slaapkamer. Bij voorkeur is de muur van onbewerkt grof beton, echter kun je dit natuurlijk niet altijd kiezen. Daarom zijn er ook behangrollen verkrijgbaar die deze look realiseren. Meubels van aluminium kleden de ruimte verder aan. Of een zelfgemaakte houten kastje. Heb je hier geen ervaring mee? Met een Makita combiset, de juiste materialen en een simpel stappenplan is kastje in elkaar zetten een project je goed zelf kunt doen. En in industriële slaapkamer hoort natuurlijk ook een industriële lamp en vintage accessoires

industriele-slaapkamer

Hopelijk hebben we je met deze tips een beetje op weg geholpen hoe je je slaapkamer met kunst kunt inrichten. Succes met klussen!